Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ιατρική θωράκιση των νησιών μας

Τσίπρας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ιατρική θωράκιση των νησιών μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας, θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη.

Αυτό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός , που έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες που στόχο θα έχει, όχι να ακολουθήσει μια μίζερη πολιτική αλλά να προχωρήσει σε τομές για ένα δημόσιο προσβάσιμο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες.

«Θα δώσουμε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας και οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της περίθαλψης των ασθενών» επισήμανε ο κ. Ξανθός.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη, ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Εκτός από αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

Στο μεταξύ εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι διορισμοί των πέντε νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας.

Τις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις υποψηφιότητες στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, «Ποτάμι», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr