Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ανήλικα θύματα ή μάρτυρες κακοποίησης δεν θα καταθέτουν στη ΓΑΔΑ

Τα ανήλικα θύματα ή μάρτυρες κακοποίησης δεν θα καταθέτουν στη ΓΑΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παιδιά και έφηβοι που καταθέτουν ως θύματα ή μάρτυρες περιστατικών κακοποίησης ή βίας, δεν θα χρειάζεται πια να πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), όπως γινόταν μέχρι σήμερα, ούτε να παρίστανται στο δικαστήριο.

Η μαρτυρία θα καταγράφεται σε κασέτες και θα προβάλλεται στο δικαστική αίθουσα.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Κέντρο Ημέρας «Σπίτι του Παιδιού», που εγκαινιάστηκε σήμερα από το Χαμόγελο του Παιδιού, τίθεται στη διάθεση των συναρμόδιων αρχών (δικαστικών, εισαγγελικών και αστυνομικών λειτουργών) και αποτελεί το πρώτο «δωμάτιο της Μελανί» (Salle Melanie) στην Ελλάδα, ονομασία που προέκυψε από το πρώτο παιδί που κατέθεσε σε παρόμοιο χώρο παγκοσμίως, τη Μελανί στη Γαλλία.

Η έκθεση σε μαρτυρική κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση και στην αίθουσα ενός δικαστηρίου, «μπορεί να θυματοποιήσει για δεύτερη και τρίτη φορά το παιδί που έχει κακοποιηθεί, για τον λόγο αυτόν η διαμόρφωση ενός ειδικού χώρου πιο φιλικού προς τα παιδιά κρίνεται τόσο σημαντική» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» στου Ζωγράφου, αποτελεί μία κοινοτική δομή που παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες κλινικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων έως 18 ετών, θυμάτων κακοποίησης, παραμέλησης ή ενδοοικογενειακής βίας καθώς και σε παιδιά εμπλεκόμενα σε περιστατικά εκφοβισμού τα οποία διαβιούν είτε σε δομές φιλοξενίας είτε στην οικογένειά τους. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 80 με 100 παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – Εξαφανίστηκε 16χρονη

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα μητέρα για κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Άγιοι Ανάργυροι: Με αποπομπή αστυνομικών και όχι παραιτήσεις υπουργών «απαντά» η κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr