Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεμιέρα για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Πρεμιέρα για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας,

Σήερα Πέμπτη είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι υγειονομικές μονάδες παραδόθηκαν νωρίς το πρωί στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, παρουσία των εργαζομένων αλλά και των γιατρών που έκαναν αίτηση ένταξης στο νέο σύστημα και έχουν διορία έναν μήνα να κλείσουν το ιατρείο τους και να αναλάβουν υπηρεσία προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση.

Αρχικά, οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργήσουν με περίπου 800 διοικητικούς και 2.500 – 3.000 υγειονομικούς υπαλλήλους. Σταδιακά θα εντάσσονται στο σύστημα και οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται νομοθετικό πλαίσιο για τους ήδη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Αυτοί θα μπορούν να κάνουν δίμηνη ή τρίμηνη σύμβαση με τον Οργανισμό. Στη συνέχεια θα συμβληθούν οι 2.500 γιατροί, οι οποίοι δεν έκαναν αίτηση για το ΠΕΔΥ και έμειναν εκτός συστήματος διατηρώντας το ιδιωτικό ιατρείο τους.

Η Αττική δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων, καθώς αρκετοί είναι οι γιατροί που έκαναν αίτηση. Πρόβλημα εντοπίζεται στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στις ΥΠΕ Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, καθώς ελάχιστοι γιατροί έκαναν αίτηση. Ωστόσο οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας είναι αισιόδοξοι διότι -όπως λένε- στις περιοχές αυτές, ιδίως στην Κρήτη, λειτουργεί οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Υγείας.

Δεν ισχύει προς το παρόν το 5ευρω

Το υπουργείο Υγείας απέστειλε εγκύκλιο σε όλους του διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, διευκρινίζοντας ότι έως ότου ολοκληρωθεί η ενοποίηση των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι πολίτες -ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι- δεν θα καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ προκειμένου να εξεταστούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεννηματά: Δέκα προτάσεις για την πρωτοβάθμια υγεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr