Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος: Μετάφεραν ασθενή με τζιπ του Λιμενικού γιατί δεν έβρισκαν ασθενοφόρο!

Σύρος: Μετάφεραν ασθενή με τζιπ του Λιμενικού γιατί δεν έβρισκαν ασθενοφόρο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιμενικό Σώμα, Μύκονος, Σύρος,

Δίχως να έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι πριν την οικονομική κρίση η Δημόσια Υγεία λειτουργούσε στην εντέλεια, ειδικά στα νησιά μας όπου οι κάτοικοι αυτών είχαν και έχουν αφεθεί στον… καιρό, όπως λέει και μια ναυτική ορολογία, τώρα που διανύουμε τη… χρυσή εποχή του Αδώνιδος, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο.

Το περιστατικό που διαβάζουμε στο cyclades24.gr, είναι χαρακτηριστικό της απόλυτης διάλυσης του συστήματος Υγείας που η “σοφή” κυβέρνηση Σαμαρά ανέθεσε σε έναν βιβλιοπώλη! Πραγματικά, θα θέλαμε κάποτε να μάθουμε με ποια ακριβώς λογική ένας φιλόλογος – βιβλιοπώλης αντί να ασχολείται με αυτό που γνωρίζει έχει αναλάβει την Υγεία των Ελλήνων. Βεβαίως υπάρχει και η άλλη ερώτηση, πώς ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, αλλά αυτό είναι το… μεγαλείο της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος “πονηρά”.

Για να επανέλθουμε στο θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του νησιωτικού σάιτ, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες του Σαββάτου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένας 61χρονος με γαστρορραγία, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Μέσο, η ατυχία και η ταλαιπωρία του άτυχου άνδρα θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του αείμνηστου σκηνοθέτη, Νίκου Φώσκολου αν ήταν εν ζωή, γιατί όπως θα διαπιστώσετε, μια απλή διακομιδή μετατράπηκε σε σίριαλ.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας ενώ έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης, θα περίμενε να τον περιμένει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Τελικά το σκάφος του Λιμενικού έφτασε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το ασθενοφόρο που δεν ήρθε ποτέ… 45 λεπτά και ακόμα το περιμένουμε.

Ευτυχώς που μερικές φορές επικρατεί η ανθρωπιά, η κατανόηση και η καλή συνεργασία μεταξύ Λιμεναρχείου και Νοσοκομείου και λύνονται τα προβλήματα.

Ο 61χρονος μετά από αρκετά λεπτά παραμονής του στο λιμάνι της Ερμούπολης επιβιβάστηκε στο τζιπ του Λιμενικού σώματος τα οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Το ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ στο λιμάνι γιατί είχε ξεμείνει στο αεροδρόμιο. Τι έκανε στο αεροδρόμιο;

Ένας άλλος ασθενής έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε Νοσοκομείο της Αττικής. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Σύρο αλλά δε μπορούσε να απογειωθεί λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να παραμένει στο αεροδρόμιο αφού δε μπορούσε να κάνει και αλλιώς.

Ας ελπίσουμε ότι δε θα τα πούμε στο επόμενο επεισόδιο…

Μπράβο πάντως στις προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το επεισόδιο, καταλήγει το δημοσίευμα.

Και να προσθέσουμε με τη σειρά μας ότι πλέον το Λιμενικό έχει αναλάβει καθήκοντα… ασθενοφόρων, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα! Και μπράβο στο Λιμενικό που σώζει την κατάσταση, αλλά είναι αυτό κράτος;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με νεκρό Ουκρανό στο λιμάνι μέσα σε φορτηγό

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr