ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο περιουσιολόγιο το Νοέμβρη τα κρυφά εισοδήματα

Στο περιουσιολόγιο το Νοέμβρη τα κρυφά εισοδήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Οικονομικών μαζί με τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του περιουσιολογίου όλων των φορολογούμενων, τον Νοέμβριο, θα ζητήσει και δήλωση τυχόν αδήλωτων εισοδημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες.

Το υπουργείο έχει ήδη στην κατοχή του στοιχεία με την περιουσιακή κατάσταση όλων των φορολογουμένων, από τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών και το Ε9.

Εκεί αναγράφονται τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα ΙΧ αυτοκίνητα, οι καταθέσεις τους και τα στοιχεία αυτά θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο το οποίο βάση μνημονιακής δέσμευσης θα πρέπει να είναι έτοιμο το Νοέμβριο.

Οπότε και θα ζητήσει την επιβεβαίωση των στοιχείων αυτών αλλά και τη δήλωση τυχόν κρυφών εισοδημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται.

Για τα εισοδήματα αυτά, που θα αποκαλυφθούν από τους φορολογούμενους, θα καταβληθεί ο φόρος που θα έπρεπε να είχε πληρωθεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που ίσχυε την περίοδο που είχαν δημιουργηθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα των φορολογουμένων. Ακόμη, το ίδιο θα ισχύσει και για ακίνητα η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογείται από το Πόθεν Έσχες.

Όσο γαι τα χρήματα που κρατούν οι φορολογούμενοι στα σπίτια τους, η δήλωσή τους θα γίνει εφόσον αφορά μεγάλα ποσά τα οποία προέρχονται από κάποιο εισόδημα που δεν έχει δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην εφορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Διέταξα αύξηση των δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα, από την επόμενη εβδομάδα

Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν μπαίνει στο αρχείο η υπόθεση με τα 3,2 εκατ. ευρώ – Ο εισαγγελέας ζητά περαιτέρω έρευνα

Γ. Παναγόπουλος: Στο αρχείο η υπόθεση με τα 3,2 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά αναβολή της υποχρεωτικής τραπεζικής καταβολής μισθωμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr