Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτέλους ζεστό χρήμα στα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ

Επιτέλους ζεστό χρήμα στα ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 80 εκατ. ευρώ έχουν μπει στα ταμεία μέχρι στιγμής από τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ, με τους οικονομικούς εισαγγελείς Π. Αθανασίου και Γ. Μπρης να συνεχίζουν να εξετάζουν ένα προς ένα τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών που περιλαμβάνονται σ΄αυτη τη λίστα.

Τη έρευνα αναμένεται να επεκταθεί, το προσεχές διάστημα, καθώς οι αποκαλύψεις Φαλτσιανί, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές.

Η αρχή έγινε με τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από το σύνολο των 2.062 εγγραφών που περιείχε η λίστα.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπήκαν στη συνέχεια τα υπόλοιπα 2.059 αρχεία, με αποτέλεσμα να τακτοποιηθούν 1.725 λογαριασμοί που ανήκαν σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες.

Τα 8ο εκατ. ευρώ που μπήκαν στα δημόσια ταμεία προέρχονται από 170 πρόσωπα για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και έχουν επιβεβαιωθεί οι οφειλές.

Σημειώνεται δε πως τα 13.788.184 ευρώ εισπράχθηκαν μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη, ενώ οι οφειλέτες που εντάχθηκαν αυτοβούλως στις διατάξεις του νόμου ρύθμισαν συνολικές οφειλές ύψους 26.023.832ευρώ.

Οι εισαγγελείς έχουν εστιάσει το τελευταίο διάστημα στην περίπτωση του Σταύρου Παπασταύρου, πολύ στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οποίος ελέγχεται για περίπου 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε λογαριασμό του στη λίστα.

Ο ίδιος έχει δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στον εισαγγελέα και αναμένεται η εισαγγελική απόφαση για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αστυνομικός αποχώρησε από την ΕΛΑΣ με καταθέσεις… 3,5 εκατ. ευρώ

Δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια οι καταναλωτές και τρώνε από τα έτοιμα

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώα η Τουλουπάκη – Αθώος στα περισσότερα ο Παπαγγελόπουλος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr