Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Άνθιμος για τον βιασμό ανηλίκου στο Ίδρυμα που είναι Πρόεδρος

Τι απαντά ο Άνθιμος για τον βιασμό ανηλίκου στο Ίδρυμα που είναι Πρόεδρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, τρoφίμων του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχει διαταχθεί έρευνα, για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, αντικείμενο που ερευνά η δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου:

«Το Παπάφειο τυγχάνει αναγνωρισμένο κοινωφελές ίδρυμα με μακρά προσφορά στον τόπο και ταυτοχρόνως ΝΠΔΔ. Το διοικητικό του συμβούλιο και το προσωπικό του υπό αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη επαρκών πόρων, αναλώνεται στην περίθαλψη και συντήρηση των τροφίμων του, αρρένων ορ­φανών παιδιών, παρέχοντας σ’ αυτά κάθε μέσο αναγκαίο για την διαβίωση, ε­πιμόρφωση, καλλιέργεια, εκπαίδευση, προαγωγή και ανάπτυξη των προσωπι­κοτήτων τους.

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι, το Παπάφειο, όπως και άλλοι οργα­νωμένοι χώροι διαβίωσης ανηλίκων, που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφα­λούς παραμονής τους υπό άριστες συνθήκες διαβίωσης, επιλέγονται από αρ­μόδιες κρατικές και εισαγγελικές αρχές προκειμένου να απαιτηθεί φιλοξενία προσώπων, τελούντων υπό δυσχερείς καταστάσεις στο οικογενειακό και ευρύ­τερο περιβάλλον τους. Τα πρόσωπα αυτά δεν εγκλιματίζονται πάντοτε στο πε­ριβάλλον του Ιδρύματος και η τριβή τους με τους λοιπούς τροφίμους δημιουρ­γεί δυσανεξίες και προβλήματα.

Το Παπάφειο, παρά τις ελλείψεις του σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει την φι­λοξενία προσώπων, τα οποία οι αρμόδιοι Εισαγγελείς μάς καλούν να περιθάλψωμε. Από εκεί και πέρα, στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιη­τικά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση κακοποιήσεως επτάχρονου τροφίμου μας, που απασχόλησε όλως προσφάτως τα ΜΜΕ, το Ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης και βεβαιώνει την κοινή γνώ­μη πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επι­βληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Η αυτονόητη δε ευαισθησία του θέματος, φρο­νούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό.

Επισημαίνομε ωστόσο ότι, το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Ιδρύματος μας, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου μας.

Τέλος, αξιολογώντας την όλη υπόθεση νομίζομε ότι πρέπει να αφήσωμε την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψωμε

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος
Ο Μητροπολίτης

+ Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη των ανήλικων κοριτσιών που εξωθούνταν στην πορνεία σε ξενοδοχεία της Αθήνας

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr