Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμβουλές για την κακοκαιρία που φτάνει

Συμβουλές για την κακοκαιρία που φτάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έκτακτο Δελτίο Καιρού, Καιρός,

Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Για αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους άνεμους (7 με 9 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρας, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς Κελσίου).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες μέχρι και το Πάσχα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr