Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου

Εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκπτώσεις,

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν 10 μέρες, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Όπως υπογραμμίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε εγκύκλιο προς τα μέλη της, «τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου».

Η ΕΣΕΕ απέστειλε στα μέλη της εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2015, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Κυριακή, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Πάντως, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον χώρο του εμπορίου, πρώτη ημέρα εκπτώσεων διαμαρτυρόμενοι κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα καταστήματα Vodafone χειμερινές εκπτώσεις σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Στις 9 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Καλοκαιρινές εκπτώσεις έως 80% σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Αυλαία τη Δευτέρα 11 Ιουλίου για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr