Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου στα χρονικά της Ελλάδας

Πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου στα χρονικά της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γεγονός αποτελεί η πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου στα χρονικά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ένας 22χρονος από την Αθήνα υποβλήθηκε σε επέμβαση σε Ιατρικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν από τρεις βδομάδες.

«Η επέμβαση διήρκεσε πέντε ώρες και η ασθενής νοσηλεύτηκε δύο ημέρες», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου, που ανέλαβε το χειρουργείο του νεαρού άντρα. Οι γιατροί εφάρμοσαν μια νέα μέθοδο, η οποία κρίνεται πλήρως αποτελεσματική, καθώς οι ανατομικές λεπτομέρειες του άντρα μετά την εγχείριση δεν έχουν καμιά διαφορά από τα ανατομικά στοιχεία των γυναικών.

Ο 22χρονος άντρας είχε υποβληθεί ήδη από το καλοκαίρι σε επέμβαση θηλυκοποίησης προσώπου, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.

«Στην Αθήνα έχουν γίνει λίγες επεμβάσεις αλλαγής φύλλου. Παλιότερα τέτοιες επεμβάσεις γίνονταν στην Καζαμπλάνκα και μετά στο Λονδίνο. Έχω αντιμετωπίσει στην Αθήνα δυο περιστατικά που χειρουργήθηκαν στο Λονδίνο από άλλους συναδέλφους και στη συνέχεια παρουσίασαν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχω 10 άτομα που παρακολουθώ και είναι υποψήφιοι για αλλαγή φύλου και επίσης κάθε μήνα έχω 2-3 νέα περιστατικά που ενδιαφέρονται να κάνουν επέμβαση. Σήμερα ξέρουμε ότι 1/10.000 άτομα στον κόσμο θα κάνει αλλαγή φύλου. Τα περισσότερα περιστατικά που παρακολουθώ είναι άντρες που θέλουν να κάνουν αλλαγή φύλου. Οι γυναίκες δεν είναι ενημερωμένες γι” αυτές τις επεμβάσεις.

Τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει επεμβάσεις μαστεκτομής σε τρεις γυναίκες υποψήφιες για αλλαγή φύλου, γιατί στις γυναίκες ξεκινάμε από το στήθος και μετά γίνεται η ανακατασκευή πέους που είναι κάτι δύσκολο και περίπλοκο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου και επεσήμανε: «Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει αρκετή σύγχυση, σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα που χρειάζονται για την αλλαγή φύλου.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να παραθέσουμε μερικές γενικές οδηγίες, βασιζόμενοι στα πρότυπα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας των διεμφυλικών W.P.A.T.H, προσαρμοσμένα στην ελληνική νομοθεσία και κοινωνία. Οι οδηγίες αυτές έχουν σκοπό να προστατέψουν τα άτομα που ενδιαφέρονται για αλλαγή φύλου ή αλλαγή των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του φύλου, αλλά και να ενισχύσουν τη συνεργασία των ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη περίθαλψη».

Ο κ. Παπαϊωάννου παρέθεσε λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και τόνισε πως ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας είναι το άτομο που έχει συνεχή επίβλεψη της κατάστασης, διαγιγνώσκει την ύπαρξη διαταραχών ταυτότητας φύλου και άλλων διαταραχών και ενημερώνει τους αρμόδιους συναδέλφους, ώστε να ξέρουν πώς θα κινηθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr