Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ: Έδειραν και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον βαρυποινίτη

ΣΟΚ: Έδειραν και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον βαρυποινίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο του βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας.

Όπως έγινε γνωστό στο σώμα του Ιλι Καρέλι, που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα στο Μαλανδρίνο, βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα – θλαστικές εκχυμώσεις και κάταγμα στο στέρνο, τα οποία προκλήθηκαν από κάποιο όργανο -και όχι με τα χέρια.

Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι υπάρχουν σημάδια βασανισμού στα χέρια που παραπέμπουν σε ηλεκτροσόκ. Αναμένονται σχετικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι νεκρός στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, 42 χρόνων. Είναι ο δράστης της δολοφονίας του 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές του Μαλανδρίνου το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Μαρτίου.

Ο Καρέλι όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές έφερε στο σώμα του εμφανή τραύματα.

Μάλιστα έχουν σταλεί στο Υπουργείο φωτογραφίες από τους μώλωπες που έφερε ο Καρέλι στην πλάτη και στο μάτι του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι ο νεκρός κρατούμενος Ίλια Καρέλι ήταν χτυπημένος όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα διατάχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Kareli Ilie που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες, (27.3.2014) περί ώρα 15.45 στο Κ. Κ. Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.

Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του Διευθυντή του Καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, ζητούν την παραίτηση Φλωρίδη

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr