Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια αυτοκίνητα επιβαρύνονται με το νέο σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας

Ποια αυτοκίνητα επιβαρύνονται με το νέο σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, Τέλη Κυκλοφορίας,

Και νέο σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθούν τα μηδενικά τέλη για πετρελαιοκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ περισσότερα θα κληθούν να πληρώσουν ιδιοκτήτες με καινούργια αυτοκίνητα, καθώς θα αλλάξουν οι συντελεστές ρύπων.

Ζητούμενο των αρμοδιων παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών είναι να μοιραστεί το οικονομικό βάρος, δηλαδή οι όποιες αυξήσεις υπάρξουν στα ΙΧ ηλικίας έως 5 ετών ή όσα θα πάρουν άδεια κυκλοφορίας για το 2016 να “επιστραφούν” ως μειώσεις στα παλαιότερα των 5 ετών αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ημερησίας”, σημαντική επιβάρυνση αναμένεται για τα νέας τεχνολογίας ΙΧ με κυβισμό 1.200 έως 1.600 κ.εκ. και εκπομπή ρύπων από 120 έως 160 γρ./χλμ. Στα αυτοκίνητα αυτά η επιβάρυνση θα είναι από 100 έως 200 ευρώ, πιθανότατα με την αλλαγή των συντελεστών ρύπων.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα μηδενικά τέλη, που ουσιαστικά καταργούνται, καθώς αναμένεται να εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για αυτοκίνητα με εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κάτω από τα 80 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα οποία είναι ελάχιστα στην ελληνική αγορά.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει αυξήσεις και στα τέλη αυτοκινήτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αλλά με μεγαλύτερους σε κυβισμό κινητήρες και με πιο βαριά αμαξώματα.

Ταυτόχρονα, όμως, σχεδιάζονται και μειώσεις που αφορούν στα ΙΧ με άδεια κυκλοφορίας πέραν της 5ετιας, όπου τα τέλη υπολογίζονται βάσει κυβισμού. Οι μειώσεις αναμένεται να αφορούν στα ΙΧ άνω των 2 λίτρων, σε έναν μέσο όρο 20%. Σήμερα, τα τέλη που τα επιβαρύνουν υπολογίζονται από 22 έως 240 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλη Κυκλοφορίας: Πιθανή η παράταση πληρωμής έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους

Τesla: Ανακαλεί δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας

Ξάνθη: Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας- Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr