Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η διαδρομή του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Η διαδρομή του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ίχνη του 25χρονου Άχμεντ Αλμουχαμέντ (Ahmed Almuhamed) από τη στιγμή που πέρασε στην Ελλάδα από τη Τουρκία, μέχρι τον εντοπισμό του στην Κροατία, έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική πλευρά τονίζοντας πως έκανε ότι προβλέπεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μυστήριο αποτελεί μέχρι αυτή την ώρα πως βρέθηκε στο μακελειό των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας είπε πως το ένα και μοναδικό άτομο που πέρασε μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, είναι ο Άχμεντ Αλμουχαμέντ.

taytotita

Έφτασε στη χώρα μας στις 3 Οκτωβρίου μαζί με άλλα 198 από την Τουρκία κατεγράφη και δακτυλοσκοπήθηκε στο Α.Τ. Λέρου.

Στη συνέχεια έφτασε στον Πειραιά στις 8 Οκτώβρη και στη συνέχεια αφού χάνονται τα ίχνη του καταγράφονται στη Σερβία και την Κροατία εντός του ίδιου μήνα. Από εκεί και πέρα δεν είναι καταγεγραμμένος σε καμία άλλη χώρα μέχρι να φτάσει στη Γαλλία.

Ο τζιχαντιστής συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι εισήλθε στις 3/10 μαζί με άλλα 198 άτομα σε λέμβο και καταγράφηκε στη Λέρο, προσποιούμενος τον πρόσφυγα και όπως φαίνεται είχε πλαστό διαβατήριο που αγόρασε στην Τουρκία.

Στις 8/10 βρέθηκε στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές προτού μεταβεί στη Γαλλία ελέγχθηκε από τις αρχές της Κροατίας τον Οκτώβριο. Είναι γνωστό ότι πέρασε επίσης και από τη Σερβία.

Μυστήριο αποτελεί το γεγονός πως δεν έχει καταγραφεί σε άλλες χώρες, παρά μόνο σε τρεις, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα. Μάλιστα ειναι άγνωστο και πως πέρασε μέσα στη Γαλλία και κανείς δεν ξέρει πώς έφτασε μέχρι το Παρίσι. Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός της καταγραφής του στην Κροατία και τη Σερβία.

Ο Άχμεντ Αλμουχαμέντ είχε μαζί του έγγραφα τα οποία του επέτρεπαν τη διαμονή του μόνο στην Ελλάδα για έξι μήνες. Η αρχές στην Κροατία και τη Σερβία θα έπρεπε να τον είχαν εμποδίσει να παραμείνει εκεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή του. Επιπλέον υπογραμμίζεται οτι η έξοδός του από τις χώρες που καταγράφηκε δεν έχει γίνει γνωστό πότε έγινε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr