Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι κατά του ασφαλιστικού

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις απεργιακές επάλξεις βρίσκονται οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους, τις μειωμένες συντάξεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παγίως, όπως επισημαίνουν σχετικά με την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους.

Στις 4 Φεβρουαρίου, συνταξιούχοι από το Ρέθυμνο θα συμμετάσχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συνταξιούχοι της ΓΣΕΕ, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ρεθύμνου, Λευτέρη Κοτσαρίδη, θα υπάρχει δυναμική αντιπροσώπευση και σε κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην πρωτεύουσα, ώστε να σταλεί το μήνυμα στους κυβερνώντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο ζητούν τη στήριξη όλων των ομάδων εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας στον αγώνα τους, στην ουσία του οποίου έχουν εναποθέσει την ελπίδα, όπως σημειώνουν, ότι το ασφαλιστικό, οι ελλείψεις στην υγεία και η προστασία των συντάξεων θα αντιμετωπιστούν με κοινωνικά κριτήρια και αντίληψη πρόνοιας.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, τόσο του τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και του ιδιωτικού τομέα, ζητούν ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους, όπως επίσης, να μην τεθεί ζήτημα κατάργησης της κοινωνικής περίθαλψης, άσχετα από το μνημονιακά αιτούμενα από πλευράς των δανειστών. Όπως τονίζουν, σε αντίθετη περίπτωση, οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Κατεβαίνουν» στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους οι αγρότες στις 13 Φεβρουαρίου

ΕΦΚΑ: Έρχονται τα «ραβασάκια» με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές

Χωρίς ταξί Τρίτη 03/02 και Τετάρτη 04/02 η Αττική: Νέα 48ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Στρασβούργο: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτών-Μητσοτάκη – «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr