Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται νέο ψυχρό κύμα – Που θα χιονίσει και μέχρι πότε θα κρατήσει

Έρχεται νέο ψυχρό κύμα – Που θα χιονίσει και μέχρι πότε θα κρατήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ ενισχυμένους βοριάδες και τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, με επίκεντρο την Αττική. Όπως απεικονίζεται στους καιρικούς χάρτες, η χιονόπτωση θα χτυπήσει από το πρωί του Σαββάτου τη Στερά Ελλάδα και την Αττική, με τα φαινόμενα να παραμένουν στο λεκανοπέδιο μέχρι και τη Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού

Το Σάββατο εκτός από τα ορεινά και ημιορεινά, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), των Σποράδων, της Εύβοιας, της Ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως Ανατολική Μαγνησία) και της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)

Αυξημένη πιθανότητα για πυκνότερες χιονοπτώσεις εμφανίζουν οι νομοί Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και η Εύβοια, όπου κατά τόπους θα υπάρξει χιονόστρωση.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές και κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα. Πυκνότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά ορεινά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου ενδέχεται να εκδηλωθούν σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, ενώ στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθεί χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί μεταβλητοί έως 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση και θα εκδηλωθεί παγετός που στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr