Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σκυλακάκης έγινε αγρότης – Δείτε τι καλλιεργεί

Ο Σκυλακάκης έγινε αγρότης – Δείτε τι καλλιεργεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αγρότης έγινε o Θόδωρος Σκυλακάκης, πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Δράσης. Ο κ. Σκυλακάκης ασχολείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την καλλιέργεια και πώληση του Crithmum maritimum, το «κρίταμο» το οποίο φυτρώνει σε παραθαλάσσιες και βραχώδεις περιοχές.

Ο πρώην ευρωβουλευτής συμμετείχε με το προϊόν του μάλιστα στην Fruit Logistica, την μεγαλύτερη έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και μίλησε στην Deutsche Welle.

«Πρόκειται για ένα βότανο, είπε ο Θ.Σκυλακάκης, με μια μοναδική γεύση και που το χρησιμοποιούν μεγάλοι σεφ σε όλο τον κόσμο για να νοστιμίζουν τα ψάρια και τις σαλάτες». Η πώληση του προϊόντος ως τουρσί έχει ξεκινήσει στα ελληνικά σουπερμάρκετ.

Στην Fruit Logistica ο κ. Σκυλακάκης έκανε το επόμενο βήμα, δηλαδή το άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού. Όπως διαβεβαιώνει, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν του από Τούρκους, Ολλανδούς και Βρετανούς, όχι όμως από Γερμανούς.

Γενικότερα, πάντως, ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες εκθέτες, από την συμμετοχή τους στην έκθεση, αλλά το γερμανικό ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα είναι μειωμένο.

Με 70.000 εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 130 χώρες, και 2900 εκθέτες από 84 κράτη του κόσμου η φετινή Fruit Logistica (3-5 Φεβρουαρίου) επιβεβαίωσε την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία μεταξύ των εκθέσεων φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η έκθεση προσφέρει πλήρη εικόνα της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου. Και προπαντός, η Fruit Logistica είναι ο χώρος συνάντησης για εμπόρους και παραγωγούς.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν φέτος 53 εκθέτες, ενώ πέρυσι ήταν 41. Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου είχαν δικά τους περίπτερα με κάθε φορά περίπου 10 έκθετες. Εκτός από αυτές τις δύο περιφέρειες στην έκθεση παραβρέθηκαν και παραγωγοί από την Ήπειρο, ενώ η Κρήτη ήταν απούσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr