Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρυφή εγκύκλιος τα αλλάζει όλα στις συντάξεις του Δημοσίου

Κρυφή εγκύκλιος τα αλλάζει όλα στις συντάξεις του Δημοσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Συντάξεις,

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις του Δημοσίου με κρυφή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016, που δεν αναρτήθηκε ποτέ στη «Διαύγεια». Σε αυτή (την εγκύκλιο) περιλαμβάνονται μειώσεις πάνω από το 51% στις πρόωρες συντάξεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφόρησε ενδοϋπηρεσιακά κι έχει στην κατοχή του ο Ελεύθερος Τύπους, επαναφέρεται ο νόμος «Λοβέρδου – Κουτρουμάνη» έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον οποίο το Δημόσιο θα προχωρά στην έκδοση συντάξεων με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή με τους συντελεστές και τα ποσά που ορίζει ο νόμος 3865 του 2010.

Ειδικά στις πρόωρες συντάξεις αποκαλύπτεται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα των υπηρεσιών ότι οι μειώσεις δεν θα έχουν όριο και θα ξεπερνούν ακόμη και το 51%. Και αυτό γιατί στο Δημόσιο δεν υπάρχει ανώτατο πλαφόν μείωσης που σταματά την ποινή στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου (όπως ισχύει για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και άλλους φορείς του δημόσιου τομέα), αλλά αντίθετα η ποινή μείωσης της σύνταξης επιβάλλεται για όλα τα έτη που υπολείπονται από το νέο όριο ηλικίας της πλήρους σύνταξης.

Μάλιστα όσοι αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που ισχύουν τα αυξημένα όρια ηλικίας θα έχουν επιπρόσθετη ποινή 10%. Ακόμη και όσοι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει την ηλικία για μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18/8/2015 θα έχουν και αυτοί την έξτρα μείωση της σύνταξης ενώ η συνολική μείωση θα υπολογιστεί με το νέο αυξημένο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει από 19/8/2015 και μετά! Υπάρχει δηλαδή τριπλή ανατροπή, καθώς και η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (αφού θα υπολογιστεί με το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη) και θα έχουν την έξτρα ποινή του 10% αλλά και το ποσό που θα πάρουν θα υπολογιστεί με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και όχι με το παλιό καθεστώς

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr