Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου στην Κίναρο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελικόπτερο, Κίναρος, Πολεμικό Ναυτικό,

Εντοπίστηκε η σορός και του τρίτου κυβερνήτη του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη την Πέμπτη τα ξημερώματα στο νησί Κίναρος, υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση.

Η σορός εντοπίσθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Αναστασίου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου. Τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν τη διαδικασία περισυλλογής της σορού. Η περισυλλογή των σορών των άλλων δύο μελών του πληρώματος έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς τους με ελικόπτερο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ήταν λίγο μετά τις 2:00 τα μεσάνυχτα όταν, στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή», από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», που πλέει ανοιχτά της Αμοργού, απονηώνεται ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 με τριμελές πλήρωμα και σε αποστολή «εντοπισμού στόχου» στη νήσο Κίναρο, καθώς, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, έχει καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.

Στις 02:45 τα ξημερώματα, το στίγμα ενός ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell 212 με τον διακριτικό αριθμό ΠΝ-28 χανόταν από τις οθόνες του ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς».

Το ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη με σφοδρότητα σε βράχια του νησιού έπαιρνε μέρος στην άσκηση «Αστραπή». Στην περιοχή, εκείνη την ώρα βρίσκονταν αρκετά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212, γνωστό ως «Χιούι», μπορεί να είναι ένας βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, πλην, όμως, αξιόπιστο.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση, περίπου στα εκατό μέτρα ύψος. Εκείνη την ώρα, οι καιρικές συνθήκες (αέρας, θάλασσα) δεν ήταν κακές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk – Σύνολο θα πάρουμε επτά

Η φρεγάτα «Ύδρα» έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones

Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Νίκ. Δένδιας στο πλήρωμα του «Ύδρα»: Στην Ερυθρ. Θάλασσα «υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον»

Ο Νίκος Δένδιας στην «Ύδρα» πριν αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα: Η συμμετοχή της φρεγάτας εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr