Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου ύψους 3,7 δισ. – Τι απαντά ο ίδιος

Μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου ύψους 3,7 δισ. – Τι απαντά ο ίδιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι περιπέτειες του Ανδρέα Βγενόπουλου με τη δικαιοσύνη δεν έχουν τέλος αφού μπλοκάρονται,μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, περιουσιακά στοιχεία του ύψους 3, 7 δισ. ευρώ. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από την Κύπρο και την εφημερίδα Πολίτης, Ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύδει ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με την απόφαση 27/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 3,79 δισ. ευρώ των Ανδρ. Βγενόπουλου, Ευθ. Μπουλουτα, Κυρ. Μάγειρα και της MarfinInvestmentGroupHoldingsS.A. θα παραμείνουν παγωμένα, με τους τρεις άνδρες να μην έχουν δικαίωμα να κινήσουν ισοϋψή ποσά.

Η απόφαση εκδόθηκε πριν περίπου δύο μήνες, στις 8 Ιανουαρίου 2016, μετά από αίτηση της Λαϊκής Τράπεζας. Ενώπιον του Πρωτοδικείου τέθηκε αίτημα για αναγνώριση, εγγραφή και εκτέλεση της απόφασης η οποία εκδόθηκε τον Μάιο του 2014 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στο πλαίσιο της αγωγής της Λαϊκής Τράπεζας εναντίον του Α. Βγενόπουλου και των στενών συνεργατών του, πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, με την οποία εκδόθηκαν δικαστικά διατάγματα παγοποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων σε ποσό έως και 3,79 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Από την πλευρά του, ο Ανδρ. Βγενόπουλος κατηγορεί για συκοφαντία την εφημερίδα που προχώρησε στην αποκάλυψη, και διαψεύδοντας πως η απόφαση είναι εκτελεστή στην Ελλάδα.

«Α. Βγενόπουλος: Κι άλλα ψέματα από τους συκοφάντες

Για την απίθανη περίπτωση που υπάρχουν ακόμη αναγνώστες που πιστεύουν τα μυθιστορήματα του συκοφάντη Παπαδόπουλου στον ΠΟΛΙΤΗ διαψεύδω ότι είναι εκτελεστή στην Ελλάδα η απόφαση που εκδόθηκε στην Κύπρο για παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.

Αν και δεν ήταν απαραίτητο διότι οι Έλληνες εναγόμενοι έχουν συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του Κυπριακού δικαστηρίου, ως και όπου αυτή ισχύει νομίμως, οι δικηγόροι της Λαϊκής επιχείρησαν να την κάνουν εκτελεστή στην Ελλάδα και, όπως είναι η διαδικασία, το δικαστήριο της εκούσιας δικαιοδοσίας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαδικασία των εναγομένων, εξέδωσε απόφαση εκκινώντας έτσι την κατά νόμο διαδικασία. Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Λαϊκής προσπάθησαν να επιτύχουν την άμεση εκτελεστότητα της απόφασης, όμως το δικαστήριο από μόνο του (!) απεφάνθη ότι «είναι μη νόμιμο το αίτημα μέχρις ότου η εν λόγω αλλοδαπή απόφαση καταστεί πλήρως και οριστικώς εκτελεστή στην Ελλάδα…» κάτι που θα κριθεί από τα Ελληνικά δικαστήρια σε διαδικασίες που θα συμμετέχουν και οι δύο πλευρές.

Ως δε προς τον πανικό που μας καταλογίζουν τα σχετικά ψευδή δημοσιεύματα, μάλλον καταδεικνύουν τον πανικό αυτών που παρεπλάνησαν την Κυπριακή κοινή γνώμη και τώρα αποκαλύπτονται με σειρά αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρ΄ότι και αυτήν προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να επηρεάσουν.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώα η Τουλουπάκη – Αθώος στα περισσότερα ο Παπαγγελόπουλος

Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Χαρίτσης: Πιάστηκε στα πράσα ο Μητσοτάκης – Επιχειρεί να εξαγάγει πολιτική υπεραξία

Μπογιόπουλος: Η Ν.Δ. «τιμά» τα θύματα της Marfin αλλά προσφεύγει για να μην αποζημιωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr