Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστήριο με “Τουρκικό” πλοίο – οπλοστάσιο στην Κρήτη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Λαθρεμπόριο Όπλων, Σούδα,

Το πλοίο «Trader», που είχε φορτώσει σε Μερσίνα και Σμύρνη και είχε προορισμό τον Λίβανο και τις νότιες ακτές της Αφρικής, είχε οδηγηθεί στο πλησιέστερο λιμάνι της Σούδας, για να ξεφορτωθούν με γερανό και να ανοιχτούν-ελεγχθούν τα έξι εμπορευματοκιβώτια που κουβαλούσε. Όπως διαπιστώθηκε, είχε φορτώσει 6.400 κοντόκανες καραμπίνες σε ένα κοντέινερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών σε ένα δεύτερο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Τribune.gr αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα κοντέινερ που θα ελεγχθούν, ενώ κίνησε την περιέργεια στις αρχές γιατί έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλες τις ευρωπαϊκές σημαίες ενώ η έδρα της εταιρείας είναι στο Λίβανο.

Σημειώνεται ότι το 2004 το πλοίο είχε πιαστεί Νοβοροσίσκ της Ρωσίας έχοντας πάρα πολλές ναυτικές παραβάσεις αλλά οι έρευνες δεν έδειξαν κάποια σχέση με εμπόριο όπλων ή ναρκωτικών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το όνομα του πλοίου και πλέει με σημαία Τόγκο άλλαξε εν πλω! Επίσης συναγερμό έχει προκαλέσει στις αρχές το γεγονός ότι φόρτωσε το εμπόρευμα από την Τουρκία και συγκεκριμένα Μυρσίνη και Σμύρνη και είχε προορισμό την εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής.

Καθώς τα έγγραφα για το φορτίο αυτό είναι αμφίβολης νομιμότητας και χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος, με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, τα εμπορευματοκιβώτια αυτά κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, έγινε έλεγχος στο σύνολο των χώρων του με τη συνδρομή και σκύλου του Λιμενικού, καθώς και έλεγχος υφάλων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των άλλων τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για το εντεκαμελές πλήρωμά του (έξι Σύροι, τέσσερις Ινδοί, ένας Λιβανέζος).Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Σούδας, προς επιθεώρηση αποκατάσταση προβλημάτων που σχετίζονται με το αξιόπλοό του. Μόλις αυτά αποκατασταθούν, αναμένεται να αναχωρήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – Εξαφανίστηκε 16χρονη

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη: Μήνυμα ανατροπής από τον τόπο καταγωγής του – Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr