Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται 585 προσλήψεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία

Έρχονται 585 προσλήψεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νοσοκομεία, Προσλήψεις,

Προ των πυλών είναι οι προσλήψεις συμβασιούχων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με απόφαση υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν με Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών 585 προσλήψεις ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα (12) μηνών, σε Φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας.

Οι θέσεις αφορούν όλες τις ειδικότητες, πλην γιατρών (νοσηλευτές, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, μαίες, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό κ.ά).

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με τις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, παράλληλα με τους διορισμούς των 985 μόνιμων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκήρυξη 4Κ και 5Κ), αλλά και με τη δεύτερη δέσμη προσλήψεων που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την κάλυψη 2.440 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Το γεγονός ότι η δαπάνη της πρόσληψης των αναφερομένων στο θέμα ατόμων που υπολογίζεται στο ποσό των επτά εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ (7.900.000 ευρώ) περίπου, συμπεριλαμβάνεται στη συνολική πίστωση των εξήντα εκατομμυρίων ευρώ (60.000.000 ευρώ) που εγκρίθηκε και κατανεμήθηκε στις Δ.Υ.ΠΕ. και δεν προκαλεί πρόσθετη επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η προαναφερόμενη πίστωση περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς τρέχοντος έτους των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. τα οποία αναλαμβάνουν ευθύνη για τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Έρευνα-χαστούκι στην κυβέρνηση για τις υπηρεσίες υγείας: Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια των πολιτών

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Δημήτρης Κόκοτας: Τι είπαν η σύζυγος και η αδελφή του για την κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr