ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,


















































Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;
Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.
Η Συμφωνία της Μέκκας -Τουρκία, Σαουδ. Αραβία, Πακιστάν- απειλεί Ισραήλ και Ινδία;
Στα Ηλύσια Πεδία ο Έλληνας Νίκος Καλογερόπουλος (βίντεο)
Σκιάθος: Σοκ από καταγγελία 15χρονου για χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από 17χρονο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Tο ΕΣΥ αργοπεθαίνει”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και σημειώνει ότι χρειάζεται οργανωμένη και άμεση παρέμβαση για τη σωτηρία του, προκειμένου η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών να διαφυλαχθούν.
«Το ΕΣΥ χρειάζεται ενδυνάμωση, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού- οι ελλείψεις υπερβαίνουν τις 25.000 εκ των οποίων 6.000 αφορούν γιατρούς- αύξηση του προϋπολογισμού και μάλιστα σήμερα, που οι ανάγκες της περίθαλψης, λόγω και του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είναι μεγαλύτερες».
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει ο ΠΙΣ, ότι οι ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα «εμφανίζονται πλέον από το πρώτο τρίμηνο του έτους»,κλίνες εντατικής θεραπείας με υποδομή, παραμένουν κλειστές, ενώ, η πρωτοβάθμια περίθαλψη, «παρά τις όποιες εξαγγελίες, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση».
«Η κοινωνία υποφέρει από ελλείψεις και αδυναμίες και η περίθαλψη των πολιτών στη δύσκολη αυτή περίοδο, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, με κοινές προσπάθειες κυβέρνησης, κομμάτων και κοινωνικών φορέων», σημειώνει ο ΠΙΣ και προσθέτει ότι οι συνέργειες όλων πρέπει να κατευθυνθούν στην επίλυση των προβλημάτων με οργάνωση, σχέδιο και στόχευση προς το μέλλον.























































