ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,


















































Το TRIBUNE παρουσιάζει τη νέα φρουρά του Αλέξη Τσίπρα - Για τον λαό και την πατρίδα
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
«Ο στρατός θα καταρρεύσει»: Δραματική προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ για την κρίση της επιστράτευσης
Οι προτάσεις του Ιράν προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Αλ Μαγιαντίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Tο ΕΣΥ αργοπεθαίνει”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και σημειώνει ότι χρειάζεται οργανωμένη και άμεση παρέμβαση για τη σωτηρία του, προκειμένου η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών να διαφυλαχθούν.
«Το ΕΣΥ χρειάζεται ενδυνάμωση, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού- οι ελλείψεις υπερβαίνουν τις 25.000 εκ των οποίων 6.000 αφορούν γιατρούς- αύξηση του προϋπολογισμού και μάλιστα σήμερα, που οι ανάγκες της περίθαλψης, λόγω και του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είναι μεγαλύτερες».
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει ο ΠΙΣ, ότι οι ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα «εμφανίζονται πλέον από το πρώτο τρίμηνο του έτους»,κλίνες εντατικής θεραπείας με υποδομή, παραμένουν κλειστές, ενώ, η πρωτοβάθμια περίθαλψη, «παρά τις όποιες εξαγγελίες, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση».
«Η κοινωνία υποφέρει από ελλείψεις και αδυναμίες και η περίθαλψη των πολιτών στη δύσκολη αυτή περίοδο, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, με κοινές προσπάθειες κυβέρνησης, κομμάτων και κοινωνικών φορέων», σημειώνει ο ΠΙΣ και προσθέτει ότι οι συνέργειες όλων πρέπει να κατευθυνθούν στην επίλυση των προβλημάτων με οργάνωση, σχέδιο και στόχευση προς το μέλλον.























































