Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτέλους! 30.000 ευρώ πρόστιμο σε Έλληνες για θανάτωση γάτας και σκύλου

Επιτέλους! 30.000 ευρώ πρόστιμο σε Έλληνες για θανάτωση γάτας και σκύλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυο πρόστιμα των 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις θανάτωσης ζώων στη Λαμία. Εκτός από τα βαριά διοικητικά πρόστιμα θα ακολουθήσει και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Το ένα πρόστιμο των 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν νεαρό από την Ελάτεια Φθιώτιδας, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κλώτσησε και σκότωσε ένα γατάκι στο κέντρο της Λαμίας, όπου μαζί με τους φίλους του είχε βγει για διασκέδαση.

Το δεύτερο πρόστιμο αφορούσε ιδιοκτήτη επιχείρησης από τη Λαμία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο, εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας του, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

Τα βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται από την αστυνομία και στη συνέχεια επικυρώνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού.

Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου είναι ιδιαίτερα υψηλά σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία. Αν κάποιος προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τα νεογέννητα κουταβάκια ή γατάκια, τότε το πρόστιμο είναι 30.000 ευρώ επί τον αριθμό των μικρών που θέλησε να πετάξει.

Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ σε κάποιον ο οποίος προσπάθησε να ξεφορτωθεί 10 νεογέννητα κουταβάκια, όπως είπε στη κάμερα του LamiaReport η πρόεδρος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παναθηναϊκός: Νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Λαμία και προσωρινά στην κορυφή

Αντίστροφή μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot που μοιράζει 86 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ έως τις 19:00

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Ολυμπιακός: Συνεχίζει τη μάχη του πρωταθλήματος με 5αρα στη Λαμία

ΠΑΟΚ: Νίκη με ανατροπή 3-1 τη Λαμία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr