Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα στοιχεία και τα καυτά ερωτήματα για τον Μαυρίκο – Τι έδειξαν οι κάμερες

Τα στοιχεία και τα καυτά ερωτήματα για τον Μαυρίκο – Τι έδειξαν οι κάμερες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση του φρικτού θανάτου του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη και κατηγορούμενου για το κύκλωμα εκβιαστών, Παναγιώτη Μαυρίκου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τις Αρχές, οι κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού έδειξαν διαρροή καυσίμου στο Porsche Cayenne του Μαυρίκου, ενώ μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού.

Από το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί οι πραγματογνώμονες θα επιχειρήσουν να βγουν διερευνώντας το ενδεχόμενο δολιοφθοράς ή μηχανικής βλάβης που να οδήγησε στη διαρροή καυσίμων.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος Μαυρίκου στη δεδομένη χρονική συγκυρία, πριν προχωρήσει σε συμπληρωματική κατάθεση για νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, είναι πολύ… βολική.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν πάντως χαρακτηριστικά πως “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά”.

Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα που υπάρχουν είναι:

Πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν βρέθηκε τμήμα μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο πολυτελές τζιπ και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερο, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο. Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου. Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του χθες το πρωί στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το γραφείο του Αλέξη Κούγια, δικηγόρος του γραφείου συνόδευσε τη σύζυγο του αείμνηστου Παναγιώτη Μαυρίκου στο Τμήμα Ασφαλείας της κατοικίας της, όπου κατατέθηκε από εκείνη αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Νίκαια – Πεθερός σκότωσε γαμπρό: «Φώναζε η κοπέλα: Στέλιο, Στέλιο, έλα μέσα!»

Νίκαια: Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του μπροστά στα μάτια της κόρης του και αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr