Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τη σφαγή στο Ορλάντο

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τη σφαγή στο Ορλάντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στο gay κλαμπ Pulse του Ορλάντο αποτελεί μια κορύφωση των εγκλημάτων μίσους ενάντια στην κοινότητά μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της με τίτλο “Συγκέντρωση ενάντια σε ομοφοβία και ισλαμοφοβία. Ούτε στο Ορλάντο ούτε πουθενά!”, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride, και συνεχίζει:

“Όσο αγωνιζόμαστε για το ίδιο το δικαίωμα της ύπαρξής μας, η ετεροκανονική καταστολή αυξάνεται με βίαιο τρόπο, επιχειρώντας να αποδείξει πως δεν μας επιτρέπεται να υπάρχουμε με τους δικούς μας όρους, δεν μας επιτρέπεται να σηκώνουμε το κεφάλι και να υψώνουμε τις φωνές μας.

Η αύξηση ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων δεν αποτελεί “μεμονωμένο περιστατικό”. Οι 10 καταγραμμένοι φόνοι μίσους τρανς ατόμων στις ΗΠΑ, δεν αποτελούν “μεμονωμένο περιστατικό”. Το ότι η επίθεση αυτή έγινε τον μήνα της “υπερηφάνειάς” μας δεν είναι κάτι τυχαίο, ούτε και ο χειρισμός των φυλετικών προεκτάσεων αυτής της βίας από τα media. Η βραδιά της επίθεσης στο Pulse ήταν latin βραδιά, και τα περισσότερα θύματα ήταν λατίνοι. Αυτό το στοιχείο αποσιωπήθηκε, ενώ η καταγωγή και το θρήσκευμα του δράστη τονιζόταν με έμφαση.

Ο Ομάρ Ματίν όμως ήταν Αμερικάνος πολίτης και παρά την καταγωγή του και το συσχετισμό του με το ISIS, όπου διαρκώς επισημαίνεται και διογκώνεται από τα media, ο Ματίν ήταν θρέμμα μιας κουλτούρας αμιγώς φοβικής στη σεξουαλική, έμφυλη και φυλετική ετερότητα. Μιας κουλτούρας που προωθεί τη βίαιη αρρενωπότητα ενάντια σε όσους δεν υποτάσσονται σε αυτή.

Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που στη παρούσα κατάσταση έδειχνε να υποστηρίζει ο Ματίν -άσχετα αν στη πραγματικότητα ήταν μη ενεργός μουσουλμάνος- είναι η αφορμή και όχι το αίτιο για αυτή την επίθεση. Ας μην αφήσουμε αυτή την αφορμή να γίνει ευκαιρία, για να ξεπλύνει η Δύση την ισλαμοφοβία της με το αίμα της κοινότητάς μας και να συγκαλύψει την ομοφοβία/τρανσφοβία/αμφιφοβία της”, καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο μνημείο Λαμπράκη, γωνία Ερμού και Βενιζέλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr