Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναγνώρισε τρεις χρυσαυγίτες ο μάρτυρας κατηγορίας που κατέθεσε

Αναγνώρισε τρεις χρυσαυγίτες ο μάρτυρας κατηγορίας που κατέθεσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις κατηγορουμένους που είδε μέσα και έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε ο φίλος του μουσικού, Μιχάλης Ξυπόλυτος.

Ο μάρτυρας ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο, τη μέρα που ξεκίνησε η δίκη, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων, κατέθεσε ότι είχε χτυπηθεί στο κεφάλι προσθέτοντας πως «ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη τη μέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη».

Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ, υποστήριξε πως περίπου 10 άτομα επιχείρησαν να τους εγκλωβίσουν έξω από την καφετέρια. «Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δυο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε. Η παρέα μας απομακρύνθηκε προς  την Τσαλδάρη γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ένταση», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος κατέθεσε ότι στις 6 – 8 μηχανές όπου επέβαιναν δύο άτομα στην καθεμιά, όλοι φορούσαν κράνη και πως του είχαν δώσει την εντύπωση «πως όλοι μαζί λειτουργούσαν συντεταγμένα».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο μάρτυρας, τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν με ρόπαλα και κράνη στα χέρια. «Τα ρόπαλα είχαν και καρφιά. ‘Ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα», είπε.

“Ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε”

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μας κυνηγούσαν και φώναζαν  «ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε» . Μας απειλούσαν  και υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Φύσσας φώναξε τρέχουμε – τρέχουμε και αρχίσαμε να τρέχουμε . Εγώ κρύφτηκα με δυο ακόμη παιδιά  σε μια πυλωτή. Ο Νίκος ( σ.σ. μέλος της παρέας ) κάλεσε την αστυνομία. Ακούσαμε διάφορες μηχανές να περνάνε και φώναζαν «βγείτε έξω κότες». Εμείς ήμασταν κρυμμένοι . Όταν ήρθε το περιπολικό μας έβαλαν χειροπέδες και μας έβαλαν σε ένα περιπολικό το οποίο χάλασε και μετά περιμέναμε να έλθει άλλο. Από τον ασύρματο ακούσαμε πως κάποιος μαχαιρώθηκε στην καρδιά.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν τους πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Κερατσινίου, παρέμειναν για περίπου 10 λεπτά στο ίδιο δωμάτιο με τον Ρουπακιά, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Φύσσα.

«Μέσα στο ΑΤ του Κερατσινίου μας πέρασαν από σωματικό έλεγχο και μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο για να περιμένουμε. Στο δωμάτιο ήταν  και άλλος ένας άνδρας που δεν το είχαμε ξαναδεί. Καθόταν στην πολυθρόνα και εμείς νομίζαμε πως ήταν αστυνομικός.  Του ζητήσαμε άδεια να καθίσουμε και να πάρουμε τηλέφωνο και μας την έδωσε. Εκείνος έστελνε συνεχώς μηνύματα. Έδειχνε ότι γνωρίζει ότι  κάτι έχει γίνει αλλά ζητούσε να μάθει από εμάς λεπτομέρειες. Μας ρωτούσε να μάθει αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ο Παύλος  είχε μαχαιρωθεί, επικράτησε ένταση και ο άνδρας ζήτησε να τον πάρουν από το γραφείο. Αργότερα τον κατέβασαν από τον τρίτο όροφο και είδαμε πως αυτός που ομολόγησε, δηλαδή  ο Ρουπακιάς, ήταν ο άνδρας που ήταν μαζί μας στο γραφείο», είπε ο μάρτυρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Οι ναζιστές του Κασιδιάρη αναζητούν υποψηφίους – Η μη κοινή κάθοδος της δημοκρατικής παράταξης φέρνει τους ναζί ψηλά στην Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης – Ανάρτηση στο Twitter μέσα από τη φυλακή: «Νενικήκαμεν»

Άρειος Πάγος: Νέο «όχι» στο κόμμα Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr