Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής μαχαίρωσαν τον 17χρονο

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής μαχαίρωσαν τον 17χρονο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Χρυσή Αυγή,

Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις τόσο του 17χρονου μαθητή που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι από Χρυσαυγίτες, όσο και των γονιών του.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Αυγή”, ο Φοίβος Δ. και οι γονείς του περιέγραψαν λεπτομερώς πώς οι δύο δράστες Γ. Αποστολόπουλος και Αλ. Χατζηπαυλίδης τραυμάτισαν τον 17χρονο με μαχαίρι στο πρόσωπο, κόβοντάς του τη μύτη, ενώ τον τραυμάτισαν και λίγα χιλιοστά αριστερά της καρωτίδας.

Από την ακροαματική διαδικασία προκύπτει πως αιτία της επίθεσης ήταν το γεγονός ότι ο 17χρονος είχε εκφράσει τις αντιφασιστικές του θέσεις στη συμμαθήτριά του και φίλη του Αποστολόπουλου Αρτέμιδα Καμπιώτη. Προηγήθηκαν μάλιστα απειλές και απόπειρες επιθέσεων μέχρι την επίθεση του Ιανουαρίου του 2013.

Από την πλευρά τους οι θύτες υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για “συμπλοκή”, με αφορμή τη μαθήτρια.

Αποκαλυπτικά ήταν ωστόσο τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία:

  • Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και η Καμπιώτη είναι μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Στα κινητά τηλέφωνά τους βρέθηκαν μηνύματα με τα οποία ειδοποιούνταν διαβαθμισμένα (κατά τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας στην υπόθεση Φύσσα) για εκδηλώσεις και “δράσεις” της οργάνωσης, του τύπου “ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!”, κλπ.
  • Η επίθεση στον 16χρονο μαθητή ήταν προμελετημένη. Από τα μηνύματα ανάμεσα σε Αποστολόπουλο και Καμπιώτη προκύπτει μάλιστα ότι είχαν στηθεί άλλα δύο καρτέρια θανάτου σε βάρος του μαθητή, πριν την 28η του Γενάρη. Ο Αποστολόπουλος φοβόταν μήπως απογοητεύσει την ερωμένη του, η οποία τον παρακινούσε να διαπράξει την επίθεση.
  • Ο Αποστολόπουλος λειτουργούσε σαν νταής και μπράβος που επιχειρούσε να εισβάλει ακόμα και μέσα στη σχολική κοινότητα του 3ου Λυκείου Φαλήρου. Αποκαλύπτεται ότι “ομοϊδεάτης” καθηγητής του Αποστολόπουλου του ζήτησε μέσω της Καμπιώτη να εκφοβίσει τη διευθύντρια του σχολείου, με το αζημίωτο φυσικά!
  • Οι δράστες, αφού διέφυγαν μετά την επίθεση στον μαθητή, φτάνοντας στο σπίτι τους φωτογραφήθηκαν κρατώντας το μαχαίρι για ενθύμιο. Μαζί με αυτές τις φωτογραφίες, βρέθηκαν ακόμα δεκάδες άλλες με το πουλί της Χούντας της 21ης Απριλίου, συνθήματα όπως “Ορθοδοξία ή Θάνατος”, κλπ.

Η υπόθεση περιλαμβάνεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη Χρυσή Αυγή και έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία με τις 32 υποθέσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης που διερευνούν οι δύο ειδικές ανακρίτριες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Οι ναζιστές του Κασιδιάρη αναζητούν υποψηφίους – Η μη κοινή κάθοδος της δημοκρατικής παράταξης φέρνει τους ναζί ψηλά στην Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης – Ανάρτηση στο Twitter μέσα από τη φυλακή: «Νενικήκαμεν»

Άρειος Πάγος: Νέο «όχι» στο κόμμα Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr