Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος στο πάρτι εργολάβων του Δημοσίου – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση

Τέλος στο πάρτι εργολάβων του Δημοσίου – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Νεφελούδης,

Από τον Σεπτέμβριο θα λάβει γενικευμένο χαρακτήρα σε όλο το δημόσιο το πρόγραμμα ατομικών συμβάσεων των εργαζόμενων σε εργολαβικές εταιρείες καθαρισμού και security, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συμβάσεις, σημείωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε το έκτακτο βοήθημα σε 1.500 απολυμένους εργαζόμενους.

Για τους εργολάβους security και καθαρισμού

Γενικά οι εταιρείες security και καθαρισμού έχουν τεράστια προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταβληθεί πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ σε αυτές τις εταιρείες security και εταιρείες καθαρισμού, για εργασιακά ζητήματα.

Έχουμε κάνει ήδη ατομικές συμβάσεις μέχρι το 2017 με τους εργαζόμενους στα συνεργεία καθαρισμού. Αυτό θα πάρει γενικευμένο χαρακτήρα σε όλο το δημόσιο.

Με βάση τα πρόστιμα που έχουν καταβληθεί, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των εταιρειών δεν νομιμοποιούνται πια να έχουν συμβάσεις με το δημόσιο, μιας και έχουν υπέρογκα πρόστιμα.

Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής των επιχειρήσεων και των εργαζομένων όπου θα βλέπουμε τι γίνεται στις επιχειρήσεις και θα παρεμβαίνουμε στη διαδικασία αναδιάρθρωσής τους και επαναπιστοποίησης των προσόντων των εργαζομένων ώστε να μην κλείνουν αυτές οι επιχειρήσεις.

Για το έκτακτο βοήθημα σε 1500 απολυμένους

«Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι. Εμείς βελτιώσαμε την απόδοση των λειτουργιών του υπουργείου και χτες πάρθηκε η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, να δοθεί έκτακτο βοήθημα και στους εργαζόμενους στο LEDRA και στους εργαζόμενους της ΠΥΡΣΟΣ, της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, της AIRFAST TICKETS και των GOODYS. Μιλάμε για πάνω από 1500 εργαζόμενους συνολικά. Το συνολικό ποσό του βοηθήματος ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο.

Εμείς έχουμε παραπέμψει τα θέματα και του ATHENS LΕDRA και της ΠΥΡΣΟΣ στον εισαγγελέα. Έχουν γίνει μηνύσεις από τους εργαζομένους για μη καταβολή δεδουλευμένων», είπε ο κ. Νεφελούδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρ. Νεφελούδης: «Εθνική Μειοδοσία!» – 100.000 ο τόνος Νικελίου στο Λονδίνο κι ο Μητσοτάκης δίνει τη ΛΑΡΚΟ

«Σκόιλ Ελικίκου» Νο 2 καταγγέλλει ο Ανδρέας Νεφελούδης «από το δίδυμο Βρούτση-Στρατινάκη»

Νεφελούδης για Μητσοτάκη: Θέλει ο νεοφιλελεύθερος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει

Επιθεώρηση Εργασίας στα My Market μετά την εξευτελιστική επιστολή στους εργαζόμενους

Ο Νεφελούδης προειδοποιεί τους εργοδότες: Δώστε τον αυξημένο κατώτατο μισθό αλλιώς βαριά πρόστιμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr