Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος στους “ημετέρους”: Τι αλλάζει στις μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο

Τέλος στους “ημετέρους”: Τι αλλάζει στις μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οριστικό τέλος στην παθογένεια του πελατειακού συστήματος στο Δημόσιο μέσα από μεγάλες αλλαγές στις αποσπάσεις και τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τον νέο μόνιμο και καθολικό μηχανισμό κινητικότητας των υπαλλήλων που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το newpost.gr.

Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κινητικότητας-μετακίνησης υπαλλήλων που θα συνάδει με τις ανάγκες των υπηρεσιών του δημοσίου σε προσωπικό, αλλά και τις επιθυμίες υπαλλήλων για μετακίνησή και τοποθέτησή τους σε άλλο φορέα του δημοσίου.

Στόχος του νέου καθεστώτος μετατάξεων και αποσπάσεων υπαλλήλων είναι η κάλυψη των κενών σε προσωπικό διαφόρων φορέων του δημοσίου σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα των οργανισμών τα οποία θα είναι έτοιμα έως το τέλος του χρόνου.

Από 1/1/2017 με το νέο σύστημα κινητικότητας οι αποσπάσεις υπαλλήλων θα γίνονται μόνον για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες και για 1 χρόνο, με δικαίωμα μιας μόνο παράτασης. Οι μετατάξεις από φορέα σε άλλο φορέα θα διενεργούνται δύο φορές το χρόνο με βάση αιτήματα για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από φορείς και μετά από επιθυμία των υπαλλήλων.

Κύριο ρόλο στο νέο σύστημα καθολικής κινητικότητας των υπαλλήλων θα έχει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας (αποτελούμενη από μέλη του ΑΣΕΠ ,του Ν.Σ.Κ και ανωτάτων στελεχών του δημοσίου) η οποία θα αξιολογεί και θα εγκρίνει τα αιτήματα φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Τα αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων αλλά και οι προσφερόμενες από άλλους φορείς θέσεις θα καταγράφονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε πραγματικό χρόνο. Την επιλογή των υπαλλήλων που θα αιτούνται μετάταξης θα αναλάβει τριμελής επιτροπή υποδοχής με βάση συγκεκριμένα προαπαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός το πολύ δύο μηνών αντί 2-3 χρόνων σήμερα και δεν θα απαιτείται η έγκριση του φορέα στην περίπτωση που ένας υπάλληλος του αιτηθεί μετάταξη σε άλλο φορέα(αρκεί ο φορέας να έχει καλυμμένες κατά 50% τις οργανικές του θέσεις).

Οσοι υπάλληλοι ζητήσουν μετάταξη σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές με την υποχρέωση τριετούς παραμονής θα έχουν βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Στο νέο καθεστώς κινητικότητας θα μπορούν να συμμετέχουν μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι από Υπουργεία,ΝΠΔΔ,και ΟΤΑ με εξαίρεση τους υπαλλήλους των νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Μετά από 15 χρόνια

Γερμανία: Αυτές είναι αυξήσεις – Συμφωνία για άνω του 11% στο Δημόσιο

Κακοκαιρία: Ακυρώνονται τη Δευτέρα τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας και Τρικάλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr