Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Περιμένουμε μετασεισμό μεγαλύτερο των 4,2 ρίχτερ”

“Περιμένουμε μετασεισμό μεγαλύτερο των 4,2 ρίχτερ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεφαλονιά, Μαρία Σαχπάζη, Σεισμός,

“Παραμένουμε σε επιφυλακή” και “δουλειά μας είναι να ανησυχούμε”, δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Μαρία Σαχπάζη, επισημαίνοντας: «Εντός μερικών ημερών θα είμαστε σε θέση να χαρακτηρίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και αν αυτή βαίνει σταδιακά στο τέλος της»

Η κυρία Σαχπάζη απέφυγε να πει εάν με τους δύο ισχυρούς σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου και της 4ης Φεβρουαρίου έχει «εκτονωθεί» το σεισμικό δυναμικό στην Κεφαλονιά.

Ωστόσο, με βεβαιότητα, η ίδια επισήμανε ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς θα πρέπει να αναμένουν μετασεισμό του σεισμού της Δευτέρας μεγαλύτερο των 4,2 Ρίχτερ. «Δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί με μετασεισμούς μεγαλύτερους των 4,2 που έγινε χθες», τόνισε χαρακτηριστικά αλλά διευκρίνισε ότι «μέχρι στιγμής η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει δείξει ανησυχητικά σημάδια».

Επίσης, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπογράμμισε ότι ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν ήταν μετασεισμός του σεισμού της 26ης Ιανουαρίου. «Οι δύο πολύ ισχυροί σεισμοί που έγιναν σε πολύ μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο μας κάνουν να παραμένουμε επιφυλακτικοί», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε τον σεισμό ως δεύτερο σεισμό που έγινε στην ευρύτερη σεισμική περιοχή της Κεφαλονιάς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr