Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλοι οι Βούλγαροι με τους Έλληνες αγρότες – Αγωνία να μην κλείσουν τα σύνορα

Έξαλλοι οι Βούλγαροι με τους Έλληνες αγρότες – Αγωνία να μην κλείσουν τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα “έπαιξε” σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της Βουλγαρίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

“Οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών κλιμακώνονται με τα τρακτέρ τους να παρατάσσονται στην περιοχή των Σερρών σε απόσταση 40 χλμ από τα σύνορα με τη Βουλγαρία”, μετέδωσε η δημόσια βουλγαρική τηλεόραση για να συμπληρώσει ότι τρακτέρ υπάρχουν και στον κόμβο Λευκώνα που απέχει 30 χλμ από τον μεθοριακό σταθμό Κούλατα.

“Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, υποστηριζόμενη από δυνάμεις των ΜΑΤ παρεμπόδισε με κλούβες τους αγρότες να προχωρήσουν προς τον σταθμό του Προμαχώνα”, τόνισε το σχετικό ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ένας Βούλγαρος οδηγός φορτηγού δήλωσε στον ρεπόρτερ της βουλγαρικής δημόσιας τηλεόρασης ότι η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριες οδούς στην περιοχή των Σερρών.

Στο ρεπορτάζ έγινε αναφορά στους λόγους που τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους, όπως η φορολογική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και οι κοινωνικές ασφαλίσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι βουλγαρικές μεταφορικές επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές εκατομμυρίων λέβα λόγω των μπλόκων στα σύνορα την περασμένη χρονιά που κράτησαν έναν μήνα.

Σε ρεπορτάζ του καναλιού bTV την Παρασκευή, τονίστηκε η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας που απέτρεψε την πορεία των τρακτέρ προς τα σύνορα ενώ έγινε και αναφορά σε μια ένταση που προκλήθηκε μεταξύ Ελλήνων αγροτών και βουλγαρικού τηλεοπτικού συνεργείου.

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό συνεργείο του bTV δέχθηκε λεκτικές απειλές από εξοργισμένους Έλληνες αγρότες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προκλήθηκαν ζημιές σε μέρος του εξοπλισμού του συνεργείου.

Και το ρεπορτάζ του καναλιού ΝOVA αναφέρθηκε στον κίνδυνο από τις ελληνικές κινητοποιήσεις που “πλησιάζουν τα βουλγαρικά σύνορα. Τα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται πια στην περιοχή των Σερρών, ενώ οι αγρότες σχεδιάζουν να προχωρήσουν προς τον σταθμό Κούλατα».

Η ρεπόρτερ επισημαίνει ότι δεν είναι σαφές αν και πότε θα αποκλειστούν τα σύνορα, επειδή οι ελληνικές Αρχές και οι Έλληνες αγρότες είναι «δύσκολα προβλέψιμοι».

Η δημοσιογράφος μίλησε και με δύο Έλληνες αγρότες που δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω των φορολογικών και ασφαλιστικών αλλαγών.

«Αναμένω τα πάντα από τους Έλληνες αγρότες και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μπλόκα», δηλώνει ένας Βούλγαρος οδηγός.

Αν οι Έλληνες αγρότες αποκλείσουν τα σύνορα, οι βουλγαρικές μεταφορικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να απαντήσουν με αντίποινα στα σύνορα.

Έτοιμοι για αντίποινα οι Βούλγαροι εάν οι Έλληνες αγρότες κλείσουν τα σύνορα

Το Πρακτορείο FOCUS την Παρασκευή μετέδωσε τις δηλώσεις του Γιορντάν Αραμπατίζεφ, διευθύνοντα συμβούλου της Ένωσης Διεθνών Μεταφορέων, σύμφωνα με τον οποίο οι βουλγαρικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αντίποινα, μη επιτρέποντας την είσοδο στη Βουλγαρία των φορτηγών με ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ψάρια.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να μην επιτραπούν πια τα μπλόκα στα σύνορα, αλλά εμείς δηλώσαμε σαφέστατα στην ελληνική εισαγγελική Αρχή ότι αν υπάρξουν αποκλεισμοί συνοριακών διόδων αυτό θα σήμαινε ότι το ελληνικό κράτος δεν έκανε τη δουλειά του.

»Υπάρχουν κείμενα στην ελληνική νομοθεσία σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται ο αποκλεισμός εθνικών οδών και μεθοριακών σταθμών», επεσήμανε ο Αραμπατζίεφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σιδηρόκαστρο: 14χρονη κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες μουσουλμάνοι επειδή αγόρασαν μία Βουλγάρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr