Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωση ΣΟΚ του Κορκονέα για τον Γρηγορόπουλο – Παραιτήθηκε ο Κούγιας

Δήλωση ΣΟΚ του Κορκονέα για τον Γρηγορόπουλο – Παραιτήθηκε ο Κούγιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Όπως επισημαίνει ο Αλ. Κούγιας, στη δήλωσή του προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του «κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στις 23/12/2016 έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού ‘ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο’. Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μού απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής». Κι ενώ στο παρελθόν ο ίδιος είχε κρίνει πως η υπόθεση αφορούσε σε «μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ή στην ακραία περίπτωση για μία ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο (την οποία άποψη δέχτηκε και η μειοψηφία της Προέδρου, του παλαιότερου Πρωτοδίκη και του ενόρκου της σύνθεσης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου)», μετά από αυτή την εξέλιξη «και επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου».

Από την υπετάσπιση του Κορκονέα παραιτήθηκε και η έταιρη συνήγορός του Βάσω Πανταζή.

Απαντώντας στι δικαστήριο για την τοποθέτησή του, ο Επαμ. Κορκονέας διευκρίνισε ότι εννοούσε πως ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περίπατος για την ΑΕΚ στη Λαμία (4-0)

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τη Λαμία και ανέβηκε πάλι μόνος στην κορυφή

ΑΕΚ: Άνετη εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Λαμίας και παραμένει στην κορυφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr