Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα μπλόκα στη Μακεδονία – Ραντεβού με Μητσοτάκη οι αγρότες

Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα μπλόκα στη Μακεδονία – Ραντεβού με Μητσοτάκη οι αγρότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώνουν την Πέμπτη την επίσκεψή τους στην Αθήνα οι αγρότες – μέλη της αντιπροσωπείας της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

«Περιμένουμε να ακούσουμε με σαφήνεια και ξεκάθαρα τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωτογενή τομέα» δήλωσε μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Αχιλλέας Καμπούρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄ Χαλάστρας.

Μετά από τη συνάντησή τους την Τετάρτη, με κυβερνητικά στελέχη στα γραφεία της αντιπροεδρίας, μέλη της συντονιστικής έκαναν λόγο για «ναυάγιο», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, αγροτοκτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας δήλωσαν ότι «αυτό θα κριθεί σε γενική συνέλευση που θα έχουν στο μπλόκο των Ευζώνων, απόψε ή αύριο το πρωί».

Αποχωρούν από τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία, πάντως, αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα.

«Από τις 09:00 το πρωί βάλαμε μπρος τις μηχανές των τρακτέρ μας και φεύγουμε από τους δρόμους. Γυρνάμε στα χωράφια μας. Το γεγονός ότι αποχωρούμε, δεν σημαίνει ότι σταμάταμε τις κινητοποιήσεις μας. Απλώς, θα έχουν άλλη μορφή» δήλωσε ο προέδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μεγαλύτερό τους ποσοστό οι αγρότες δυτικής Μακεδονίας συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας.

Αποκλεισμένη η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου

Εξαίρεση στη δυτική Μακεδονία αποτελεί το μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Φλώρινας. «Παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας και κλιμακώνουμε. Από τις 16.00 χθες παραμένει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Φλώρινας στο κόμβο Μανιακίου και δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να γίνει η γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί και το επόμενό μας βήμα», δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συγκεκριμένου μπλόκου, Στέλιος Δερμετζίδης.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι αγρότες να μεταβούν από τον κόμβο Μανιακίου στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό.

Η εικόνα στην Kεντρική Μακεδονία

Σε ό,τι αφορά την Kεντρική Μακεδονία, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σύλλατα Χαλκιδικής έκανε γνωστό ότι στις 10 το πρωί ξεκίνησε η αποχώρηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από τα «πράσινα φανάρια» (πριν τη διασταύρωση του αεροδρομίου Μακεδονία), επί της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την αποχώρησή τους αποφάσισαν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Προμαχώνα, που από τις 25/1 παρέμεναν στον κόμβο Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Την Τετάρτη αποχώρησαν οι αγροκτηνοτρόφοι από τα διόδια των Μαλγάρων.

Στο μεταξύ παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο των Ευζώνων, στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης και στον κόμβο Δερβενίου, χωρίς να έχουν προγραμματίσει, τουλάχιστον έως αυτήν την ώρα, κάποια άλλη μορφή διαμαρτυρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr