Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑλβανίαΛιβύηΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίθετη στη διαδικασία επιλογής πρυτάνεων η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στο ΑΠΘ

Αντίθετη στη διαδικασία επιλογής πρυτάνεων η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στο ΑΠΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντίθετη στη διαδικασία προεπιλογής των υποψήφιων πρυτάνεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εμφανίζεται η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών του Ιδρύματος καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Ταυτόχρονα, όπως τονίζεται, τέθηκαν από το Συμβούλιο του Ιδρύματος επιπλέον κριτήρια από αυτά που ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα να ευνοείται η επιλογή υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη Συσπείρωση, η συγκεκριμένη πρόβλεψη του νόμου για προεπιλογή των υποψηφίων από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του εκλογικού σώματος των καθηγητών αποτελεί μία αντιδημοκρατική διαδικασία, που, ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, εάν η πανεπιστημιακή κοινότητα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αξιολόγηση των υποψηφίων μέσα από δημόσιες συνεντεύξεις ώστε να κατανοήσει τις απόψεις τους και να διαπιστώσει τις ικανότητές τους ή εάν ανακοινώνονταν τα πρακτικά της ψηφοφορίας του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

«Με τη διαδικασία που ακολουθεί το Συμβούλιο Ιδρύματος, αναλαμβάνει την ευθύνη να πραγματοποιήσει την προεπιλογή, περιορίζοντας τη δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεών του και βαθαίνοντας το δημοκρατικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη προστίθεται ότι «στα απολύτως ασαφή κριτήρια του νόμου, που δεν επιτρέπουν την ορθολογική και δίκαιη κατάταξη των ενδιαφερομένων, το Συμβούλιο πρόσθεσε και άλλα, που ευνοούν την επιλογή των υποψηφίων με βάση τις ιδεολογικοπολιτικές θεωρήσεις των μελών του και υπονομεύουν την αμεροληψία της κρίσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καθηγητής ΑΠΘ: Μέρα ορόσημο η Κυριακή για πιθανό lockdown

Αύξηση 290% του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Καθηγητής ΑΠΘ: Οι ασυμπτωματικοί δεν αποκτούν ανοσία – Πώς ο οργανισμός νικά τον κορωνοϊό

ΑΠΘ: Μειώνεται 50% o δείκτης μετάδοσης κορωνοϊού σε τάξη με 15 μαθητές

Καθηγητής ΑΠΘ: Θα φτάσουμε τα 700 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr