Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίθετη στη διαδικασία επιλογής πρυτάνεων η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στο ΑΠΘ

Αντίθετη στη διαδικασία επιλογής πρυτάνεων η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στο ΑΠΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντίθετη στη διαδικασία προεπιλογής των υποψήφιων πρυτάνεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εμφανίζεται η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών του Ιδρύματος καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Ταυτόχρονα, όπως τονίζεται, τέθηκαν από το Συμβούλιο του Ιδρύματος επιπλέον κριτήρια από αυτά που ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα να ευνοείται η επιλογή υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη Συσπείρωση, η συγκεκριμένη πρόβλεψη του νόμου για προεπιλογή των υποψηφίων από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του εκλογικού σώματος των καθηγητών αποτελεί μία αντιδημοκρατική διαδικασία, που, ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, εάν η πανεπιστημιακή κοινότητα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αξιολόγηση των υποψηφίων μέσα από δημόσιες συνεντεύξεις ώστε να κατανοήσει τις απόψεις τους και να διαπιστώσει τις ικανότητές τους ή εάν ανακοινώνονταν τα πρακτικά της ψηφοφορίας του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

«Με τη διαδικασία που ακολουθεί το Συμβούλιο Ιδρύματος, αναλαμβάνει την ευθύνη να πραγματοποιήσει την προεπιλογή, περιορίζοντας τη δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεών του και βαθαίνοντας το δημοκρατικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη προστίθεται ότι «στα απολύτως ασαφή κριτήρια του νόμου, που δεν επιτρέπουν την ορθολογική και δίκαιη κατάταξη των ενδιαφερομένων, το Συμβούλιο πρόσθεσε και άλλα, που ευνοούν την επιλογή των υποψηφίων με βάση τις ιδεολογικοπολιτικές θεωρήσεις των μελών του και υπονομεύουν την αμεροληψία της κρίσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Οριστικό – Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική εξαμήνου στη Νομική Θεσσαλονίκης

Τρεις άνδρες παρενόχλησαν φοιτήτρια στις ντουζιέρες της εστίας – «Θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει»

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στον χώρο του ΑΠΘ

Υπ. Εξωτερικών και Ινστιτούτο Βενετίας «επέστρεψαν» τον Μεγ. Αλέξανδρο στην Ινδία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr