Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από τις απολυμένες καθαρίστριες

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από τις απολυμένες καθαρίστριες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποιούν οι απολυμένες καθαρίστριες διαμαρτυρόμενες για την άρνηση του υπουργείου να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση επαναπρόσληψής τους.

Οι καθαρίστριες βρίσκονται μέσα στην είσοδο του κτηρίου και έχουν κλειδώσει την πόρτα με αλυσίδα, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας. Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και διατάσσει επαναπρόσληψη τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1 οι καθαρίστριες κατήγγειλαν πως την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, τους ανακοίνωσε πως δεν δέχεται να εκτελέσει καμιά δικαστική απόφαση και πως η μη επαναπρόσληψή τους αποτελεί πολιτική απόφαση.

«Ο κ. Θεοχάρης έχει εκνευρίσει με τη στάση του πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο τις καθαρίστριες», σχολίασε στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, και πρόσθεσε πως ο κ. Θεοχάρης δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πως «έχουμε ενα θέμα εκεί το οποίο πρέπει να δούμε».

Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να διαχωρίσει τις συγκεκριμένες καθαρίστριες από μια διαδικασία που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης POS από τους επαγγελματίες

Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη με τον Αλβανό υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων Χασάνι στο Ευρωκοινοβούλιο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr