Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όργιο σπατάλης ανακάλυψε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Όργιο σπατάλης ανακάλυψε το Ελεγκτικό Συνέδριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεγκτικό Συνέδριο,

Έξοδα κίνησης σε συνταξιούχους, υπερωρίες για θέση από την οποία είχαν πάρει απόσπαση, εισητήρια διαρκείας στην τοπική ομάδα από Δημοτικη επιχείρηση και δεκάδες άλλες περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος εντόπισε και ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην ετήσια έκθεση του φέρνει στο φως απίστευτες υποθέσεις που δείχνουν πως το μεγάλο φαγοπότι δεν σταμάτησε ούτε με την κρίση. Μάλιστα οι περιπτώσεις που αναφέρονται μέσα στις 502 σελίδες είναι ενδεικτικές.

Χαρακτηριστικά περιστατικά διασπάθισης δημοσίου χρήματος και δαπανών που κόπηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ευτυψώς δεν πραγματοποιήθηκαν:

*Η αγορά από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης στην κεντρική Ελλάδα εισιτηρίων διαρκείας για ποδοσφαιρικούς αγώνες έναντι 5.700 ευρώ και αντίστοιχη δαπάνη για προμήθεια φωτογραφιών θεατρικών παραστάσεων.

*Οι προμήθειες καυσίμων από ΟΤΑ (με κατάτμηση και απευθείας αναθέσεις) με υπερβάσεις ανωτάτων ορίων αποστάσεων ενώ εντοπίστηκαν και δύο οχήματα όπου δεν λειτουργούσε ο χιλιομετρητής και ήταν αδύνατος ο προληπτικός έλεγχος.

*Δαπάνες περίπου 20.000 ευρώ σε ΟΤΑ στη Β. Ελλάδα, προμήθεια 700 φυτών, 100 γλαστρών, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, γεύμα, ενοικίαση ΙΧ.

*Αντίστοιχες εκδηλώσεις και δαπάνες σε δήμους της Αττικής και για σίτιση αστέγων το Πάσχα και τα Χριστούγεννα με ειδικές συμβάσεις-προμήθειες, μολονότι υπήρχαν ήδη σχετικές συμφωνίες σε ισχύ.

*Δαπάνη ΑΕΙ στη Β. Ελλάδα ύψους 17.000 ευρώ για προμήθεια 1.000 υπηρεσιακών τηλεφωνικών καταλόγων – λευκωμάτων – ημερολογίων που δεν εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες και δεν δικαιολογείται σε τόσο μεγάλη ποσότητα. Αντίστοιχη επίσης δαπάνη για ενοικίαση αιθουσών, δωματίων ξενοδοχείων και παράθεση γεύματος στο πλαίσιο συνεδρίου.

*Νυχτοφύλακες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμφανίζονταν την ίδια ώρα να έχουν βάρδια σε δύο διαφορετικές πόλεις. Πρόκειται για δαπάνη 34.702,80 ευρώ του Πανεπιστημίου για τη φύλαξη των Σχολών ΤΕΦΑΑ και Κτηνιατρικής που βρίσκονται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

*Εξοδα κηδείας δημοτικού συμβούλου κόστους 6.690 ευρώ, την ώρα που το πλαφόν για κηδεία υπουργών φτάνει τα 3.000 ευρώ και του Προέδρου της Δημοκρατίας τα 6.400 ευρώ.

*Εξοδα κίνησης σε δημοτικό υπάλληλο και για διάστημα που είχε βγει στη σύνταξη.

*Για έργο αποκατάστασης οδοστρωμάτων στη Β. Ελλάδα που συμβατικά προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σε 5 μήνες, πιστοποιήθηκε μέσα σε 5 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης η εκτέλεσή του!

*Υπάλληλος στη υγειονομική περιφέρεια (Δ.Υ.ΠΕ.) Πειραιά που είχε αποσπαστεί σε γραφείο βουλευτή επρόκειτο να λάβει ποσό 2.676,35 ευρώ για υπερωρίες από την παλαιά του υπηρεσία στην οποία δεν εμφανίζονταν.

*Εξοδα προβολής από ΟΤΑ καλοκαιρινών αθλητικών γεγονότων με ενοικίαση γιγαντοοθόνης κόστους 7.500 ευρώ για αγώνες Μουντιάλ

*Υπάλληλος του δήμου επαρχιακής πόλης επρόκειτο να πάρει επιδότηση για ανέγερσης κατοικίας σε προβληματική περιοχή (όπως προβλέπεται για δημοσίους υπαλλήλους) αν στην ίδια υπό ανέγερση πολυκατοικία είχε ήδη προαγοράσει άλλα δύο διαμερίσματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ιωάννης Σαρμάς: Ορκίζεται την Πέμπτη υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Τσίπρας: Η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς

Συνάντηση Σακελλαροπούλου για ζητήματα Δικαιοσύνης – Απέκλεισε συζήτηση για τις υποκλοπές

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματικός ο «νόμος Κατρούγκαλου» για ΕΦΚΑ και συντάξεις Δημοσίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr