Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πανελλαδικές Εξετάσεις,

Σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για 105.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρα

Το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα είναι αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο περιέχει την έκθεση. Οι πανελλαδικές συνεχίζονται την Παρασκευή, όταν οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά και Ιστορία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης ορίστηκε στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα. Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα, θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση – δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.

Η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει περισσότερα από 9.000 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία από χθες βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα exams-repo.citi.gr και είναι προσβάσιμα από όλους. Με θέματα από την Τράπεζα θα εξεταστούν μόνο τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πιερρακάκης: Μέσω των Πανελλαδικών η εισαγωγή στα Μη κρατικά Πανεπιστήμια

Πανελλαδικές 2023: Άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές – 10.745 κενές θέσεις στα ΑΕΙ

Την Πέμπτη το μεσημέρι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Πανελλήνιες 2023: Τεράστια απάτη με πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων για μοριοδότηση

Ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 – Το πρόγραμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr