Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροπλάνα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε η Ελλάδα, λόγω της δραματικής κατάστασης που βιώνουμε από τις πυρκαγιές και τις δύσκολες μέρες που έρχονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ασχολούνται με άτομο που προσήχθη από την Πάρνηθα και θεωρείται ύποπτος για εμπρησμούς.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη, για την γενική κατάσταση των πυρκαγιών, η οποία δεν ήταν αισιόδοξη για την Ανατολική Αττική, ανέφερε:

«Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο και της επικινδυνότητάς της και με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας IRCC για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL – 415.

»Σημειώνεται ότι η Γαλλία η οποία διαθέτει μονάδες εναέριων μεσών στην εθελοντική δεξαμενή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απάντησε αρνητικά λόγω των πολλών πυρκαγιών στην χώρα της».

Η επιπυραγός Μαλλίρη επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος προσεφέρθη να αποστείλει ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 60 άτομα. Το αίτημα έγινε ήδη αποδεκτό και μεταβαίνει στην Κύπρο αεροσκάφος C-130 προκειμένου να τους μεταφέρει.

Δείτε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr