ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurostat: Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο

Eurostat: Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurostat, Ανεργία,

Μικρή μείωση στο 21,7% κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο του 2017, σε σχέση με τον Απρίλιο (21,8%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, τον Ιούλιο του 2017, το επίπεδο της ανεργίας παρέμεινε σταθερό, τόσο στην Ευρωζώνη (9,1%), όσο και στην ΕΕ (7,7%), σε σχέση με τον Ιούνιο. Ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2016 η ανεργία στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10% και 8,5% αντιστοίχως. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο).

Συνολικά, τον Ιούλιο καταγράφονται 18,916 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 14,860 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (21,7% το Μάιο) και στην Ισπανία (17,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,9%), στη Γερμανία (3,7%) και στη Μάλτα (4,1%).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων τον Μάιο διαμορφώθηκε στα 1,035 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 18,1% και στις γυναίκες στο 26,1%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε τον Μάιο στο 44,4%, έναντι 44,6% τον Απρίλιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (44,4%), στην Ισπανία (38,6%) και στην Ιταλία (35,5%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (6,5%).

Τον Ιούλιο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 19,1% και στην ΕΕ στο 16,9%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρευνα-χαστούκι στην κυβερνητική προπαγάνδα για φτώχεια, υγεία, παιδεία, ανεργία

«To καλάθι δεν βγαίνει» – Η ΕΛ.Α.Σ. για την ακρίβεια Μητσοτάκη: Από το 2020 οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 32%

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από όλους στην Ε.Ε. και με τη «βούλα» της Eurostat

Ευρώπη και Τεχνητή Νοημοσύνη: Εκατομμύρια εργαζόμενοι θα βρεθούν σε λίγα χρόνια αντιμέτωποι με οικονομική και κοινωνική κατάρρευση

Ψηφιακή κατάρρευση στο Ιράν: Μαζικές απολύσεις και πτώση πωλήσεων κατά 50% μετά το «μπλακάουτ» στο διαδίκτυο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr