Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλαμάτα: Μεταθέτουν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών

Καλαμάτα: Μεταθέτουν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπεύθυνοι της Οφθαλμολογικής Κλινικής στην Καλαμάτα υποχρεώθηκαν να μεταθέσουν χρονικά τα προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω έλλειψης ενδοφακών.

Η όλη κατάσταση έχει φτάσει τους γιατρούς στα όριά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας ο διευθυντής της Παναγιώτης Πετικίδης επισημαίνει ότι «Έχουμε κουραστεί με αυτή την κατάσταση, να αναβάλουμε κάθε τόσο προγραμματισμένα χειρουργεία, περιμένοντας να παραλάβουμε ενδοφακούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η πρόσφατη αναβολή των χειρουργείων υπαγορεύθηκε εξ αιτίας της προμηθεύτριας εταιρείας, η οποία -σύμφωνα με τον Π. Πετικίδη- σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, χθες το πρωί, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, διαβεβαίωσε ότι χθες ανέμεναν εισαγωγή ενδοφακών από τη Γερμανία, τους οποίους και θα προωθήσουν μέχρι αύριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως είπε ο Π. Πετικίδης, οι προμηθευτικές εταιρείες δεν διατηρούν πλέον στοκ υλικών και αναμένουν τις παραγγελίες των νοσοκομείων προκειμένου να τα εισάγουν από το εξωτερικό κι αυτό είναι αναπόφευκτο να δημιουργεί καθυστερήσεις και προβλήματα στον προγραμματισμό της κλινικής.

Σύμφωνα με τον Γ. Μπέζο, πριν λίγο καιρό, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, μετά την διαπίστωση εκ μέρους της ότι ορισμένα νοσοκομεία είχαν υπερβεί το προκαθορισμένο πλαφόν, ως προς την προμήθεια συγκεκριμένου τύπου ενδοφακών, είχε «παγώσει» τις παραγγελίες για το εν λόγω υλικό, ώστε να ελέγξει τις ποσότητες των διαθέσιμων ενδοφακών στα νοσοκομεία της χώρας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων υλικών από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γυναίκα 37 ετών διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας

H Επιτροπή πόθεν έσχες ζητά από τη Μαρέβα Μητσοτάκη όλα τα στοιχεία για την offshore

Η έξωση εργολάβων από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έφερε στα ταμεία 637.983 ευρώ τον χρόνο

Πυροβόλησε τον φίλο του γιατί τον πέρασε για… αγριογούρουνο

Αιφνίδιος θάνατος 46χρονης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr