Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων αφήνουν τους φοιτητές χωρίς βιβλία

Οι εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων αφήνουν τους φοιτητές χωρίς βιβλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αναστολή της διανομής επιστημονικών συγγραμμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-18, αποφάσισε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ σε σχετική του ανακοίνωση, εκφράζει ουσιαστικά την «οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων, να στηρίξουν με ίδιους πόρους τη διανομή» για φέτος, καθώς «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΕΕΒΙ, οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν αυτό το διάστημα την αποπληρωμή των τιμολογίων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2015-16.

«Γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος», σχολιάζει ο ΣΕΕΒΙ και χαρακτηρίζει την απόφασή του, την «πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος».

«Και στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις», παραδέχεται ο ΣΕΕΒΙ, ωστόσο τονίζει ότι σήμερα, η καθυστέρηση πληρωμών «υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής, και αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε (σ.σ. ο κλάδος) υποστεί, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».

“Να βρει λύση ο Γαβρόγλου”

Τέλος, ο ΣΕΕΒΙ καλεί τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να βρει άμεσα λύση, «ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη η μονιμότητα στο Δημόσιο και τα ΑΕΙ

Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου, Εμίν Σερίφ

Τι είναι ο λειτουργικός αναλφαβητισμός – Τροχοπέδη για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη

Για πρώτη φορά διδακτορικές διατριβές για την Άμυνα στα ΑΣΕΙ – Δένδιας: «Υπάρχουν λαμπρά [ελληνικά] μυαλά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr