ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φθηνότερη ξυλεία για τις ορεινές περιοχές με απόφαση Φάμελλου

Φθηνότερη ξυλεία για τις ορεινές περιοχές με απόφαση Φάμελλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μηδέν βαθμούς Κελσίου έδειξε νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στο Νευροκόπι της Δράμας, με τους κατοίκους να έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες ενόψει του χειμώνα και τον δήμαρχο, Βασίλη Γιαννόπουλο, να χαρακτηρίζει θετική την υπογραφή της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εξασφάλιση περισσότερης και φθηνότερης ξυλείας για τις ορεινές περιοχές.

“Υποδεχόμαστε με ευχαρίστηση την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης για περισσότερη και φθηνότερη ξυλεία.

Την περιμέναμε με αγωνία γιατί ήδη έχουμε καθυστερήσει και το κρύο στην περιοχή μας κάνει απότομα την εμφάνισή του” δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο δήμαρχος Νευροκοπίου.

Αναφορικά με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, πρόσθεσε πως “η λύση είναι καλή και ενθαρρυντική. Είναι θετικές οι εξελίξεις, αν και κατά τη γνώμη μου υπάρχουν ασάφειες που πρέπει να αποσαφηνιστούν”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η θέρμανση αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για τους κατοίκους του Νευροκοπίου, καθώς ο χειμώνας διαρκεί επτά έως οκτώ μήνες και για αρκετά μεγάλο διάστημα παρατηρείται ολικός παγετός.

“Είναι θέμα επιβίωσης, καλύτερα να έχουμε ξύλα, παρά φαγητό” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, οι κάτοικοι για να ζεσταθούν χρειάζονται 30 χωρικά κυβικά μέτρα ξύλων (σ.σ. μονάδα μέτρησης στη διακίνηση καυσόξυλων), δηλαδή περίπου 17-18 τόνους τη χρονιά.

“Και δεν μπορούμε να κάνουμε οικονομία γιατί για αρκετούς μήνες έξω έχει ολικό παγετό.

Δεν μπορείς να πεις κλείνω τον καυστήρα και φυσικά δεν μπορούμε να κάψουμε πετρέλαιο γιατί είναι ασύμφορο αφού θέλεις έναν τόνο τον μήνα, δηλαδή 1.000 ευρώ”, κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δράμα: Ο αστυνομικός που σκότωσε την αστυνομικίνα τον τελευταίο καιρό «γυάλιζε το μάτι του» – Έπαιρνε αναβολικά

Γυναικοκτονία Δράμα: Τρία πρόσωπα-κλειδιά καλούνται άμεσα για κατάθεση

Ο ψυχολόγος της δολοφονημένης αστυνομικίνας αποκαλύπτει για τον φονιά σύζυγό της: «Φαινόταν η χειριστικότητα του ανθρώπου»

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο Νίκος Παππάς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Κώστας Ζαχαριάδης από εκπρόσωπος Τύπου

Δράμα: Αστυνομικός έσφαξε την αστυνομικίνα γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr