Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν υπάρχουν πλαστά φάρμακα στην Ελλάδα”

“Δεν υπάρχουν πλαστά φάρμακα στην Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Φάρμακα, Φαρμακεία,

Απολύτως ασφαλή είναι τα φάρμακα που διατίθενται από τα ελληνικά φαρμακεία, καθώς ο διπλός γραμμωτός κώδικας (barcode) που υπάρχει στις συσκευασίες των σκευασμάτων μηδενίζει οποιαδήποτε απόπειρα να περάσει στη νόμιμη αλυσίδα πώλησης στην Ελλάδα κάποιο πλαστό φάρμακο.

Στη διευκρίνηση αυτή προέβη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσης Ευγενίδης, με αφορμή τις  εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σχετικά με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων, Αρτούρος Ισσέγιεκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Ψευδεπίγραφα φάρμακα: Η Ευρώπη θωρακίζεται» στο 17ο συνέδριο-έκθεση PHARMA point που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του ο κ. Ισσέγιεκ είχε επισημάνει, πως έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι γενικότερα τα πλαστά φάρμακα βρίσκουν τρόπο και καταλήγουν ακόμη και σε φαρμακεία εν αγνοία του φαρμακοποιού, χωρίς ωστόσο αυτό να αφορά τα ελληνικά φαρμακεία.

«Τα φάρμακα που πωλούνται στα ελληνικά φαρμακεία είναι 100% ασφαλή, η αξιοπιστία τους είναι διασφαλισμένη και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πώλησης πλαστών φαρμάκων στα φαρμακεία της Ελλάδας, γιατί είναι απολύτως προστατευμένα με τη χρήση του διπλού barcode που υπάρχει στα αυτοκόλλητα κουπόνια όλων ανεξαιρέτως των φαρμάκων.

Μπορεί να πωλούνται πλαστά φάρμακα σε φαρμακεία χωρών εκτός Ευρώπης ή ακόμη και της Ευρώπης, όχι όμως στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ευγενίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Θεσσαλονίκη: Αφγανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος που θα τη φιλοξενούσε

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr