Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προφορική εντολή για την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές

Προφορική εντολή για την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προφορική εντολή για την αναστολή των εργασιών θεμελίωσης εργοστασίου εμπλουτισμού από την Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγής Γιαννάκης.

Η αναστολή ισχύει μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων την Τρίτη και η οποία θα κρίνει εάν θα εκδοθεί άδεια ή όχι.

Νωρίτερα, δικαστικές και αστυνομικές αρχές δήλωναν αδυναμία παρέμβασης και χρειάστηκε η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων και η δημοσιοποίηση του θέματος.

Την ίδια στιγμή, εντολή άμεσης διακοπής των εργασιών διάνοιξης δρόμου στο Λάκκο Καρατζά στις Σκουριές οι οποίες εκτελούνται παράνομα από την Ελληνικός Χρυσός έδωσε η Επιθεώρηση Μεταλλείων.

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε μετά από έντονες πιέσεις και καταγγελίες κατοίκων στη εισαγγελία, την αστυνομία, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και την επιθεώρηση μεταλλείων, που ανάγκασαν τους επιθεωρητές να κάνουν αυτοψία στην περιοχή και να σταματήσουν τις εργασίες της εταιρείας.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία του κινήματος ενάντια στο χρυσό είχε συνάντηση με τους Επιθεωρητές Μεταλλείων, κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν παράνομες εργασίες της εταιρίας στις Σκουριές, ζητώντας την γενικότερη αναστολή τους και την επιβολή προστίμων.

Από την πλευρά τους οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, επικρίνουν την στάση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και την επιλεκτική τήρηση της νομιμότητας και διερωτώνται: «Όταν τελικά αποδειχθεί, πέρα κάθε αμφιβολίας, ότι το εξορυκτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός είναι καταστροφικό για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, ποιός θα θεραπεύσει τις πληγές του βουνού;».

Τέλος, να σημειωθεί πως το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού διοργανώνει σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωση όσων μιλούσαν για σκευωρία στις Σκουριές Χαλκιδικής

Aθώοι οι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής

«Πληρωμένη» απάντηση Φάμελλου σε Μητσοτάκη για Σκουριές-Ελληνικό

Ο Μητσοτάκης μίλησε για τα σχέδια της ΝΔ για Ελληνικό-Σκουριές

DW: Δάσος Χάμπαχ εναντίον Σκουριών – Στη Γερμανία «νίκησαν» οι ακτιβιστές και έσωσαν το δάσος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr