Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται “Black Friday” στη Θεσσαλονίκη στις 24 Νοεμβρίου

Έρχεται “Black Friday” στη Θεσσαλονίκη στις 24 Νοεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκπτώσεις, Θεσσαλονίκη,

Αποφασισμένη να μη «χαρίσει χώρο στις πολυεθνικές», η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που το επιθυμούν, να συμμετέχουν στις 24 Νοεμβρίου στον θεσμό της Μαύρης Παρασκευής (“Black Friday“), συνιστώντας τους ωστόσο να σεβαστούν το πλαίσιο που διέπει την συγκεκριμένη ημέρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, επισήμανε ότι η “Black Friday” ξεκίνησε από την Αγγλία και μετά καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, όπου η ημερομηνία διεξαγωγής της σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και συνοδεύεται με μεγάλες εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος είπε: «όσοι θέλουν, ας συμμετάσχουν στο “Black Friday”. Δεν θα χαρίσουμε χώρο σε πολυεθνικές».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια “Black Friday”, πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις.

«Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους, αλλά να το διαφυλάξουμε και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι εμπορικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην “Black Friday” θα πρέπει κατά τον ΕΣΘ να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς θα πρέπει να λάβουν υπόψιν ότι εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των κωδικών, που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την “Black Friday”.

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Μέχρι και την 10η Νοεμβρίου θα ισχύει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος στο Νομό Θεσσαλονίκης για όλους, «μικρούς και μεσαίους και μεγάλους και πολυεθνικές», υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Φιλιππίδης.

Εφιστώντας την προσοχή των εμπόρων, ο πρόεδρος του ΕΣΘ επισήμανε ότι όποιος πιαστεί να παρανομεί, θα κληθεί να καταβάλλει δυσβάσταχτο πρόστιμο.

‘Οπως υπογράμμισε εκ νέου, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 529/21-3-2017 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, Παρασκευής Πατουλίδου, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, συνολικής διάρκειας 30 ημερών, ορίζονται ως εξής:

– Από την 1η Μαΐου έως και την 10η Μαΐου.

– Την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως και την ημέρα λήξης της.

– Από την 1η Νοεμβρίου έως και τη 10η Νοεμβρίου.

Για την πορεία της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΕΣΘ είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει για την τσέπη των εμπόρων και χαρακτήρισε την κίνηση “υποτονική”, ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως απομένουν άλλες τρεις ημέρες.

«Ας περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε και αυτές πριν βγάλουμε συμπεράσματα οριστικά» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Θεσσαλονίκη: Αφγανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος που θα τη φιλοξενούσε

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr