Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οδηγίες του υπ. Εργασίας για τους εργαζομένους στην πλημμυρισμένη Μάνδρα

Οδηγίες του υπ. Εργασίας για τους εργαζομένους στην πλημμυρισμένη Μάνδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οδηγίες για την ασφάλεια των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή της Μάνδρας δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Oι οδηγίες

Συγκεκριμένα, το υπουργείο, ενόψει των ιδιαίτερης έντασης καιρικών φαινομένων που συνεχίζουν να πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής και, ειδικά, για το σύνολο των εργαζομένων της Βιομηχανικής Περιοχής Μάνδρας, επισημαίνει τα εξής:

“Συνιστάται στους εργαζόμενους να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, εάν δεν ληφθούν από τον εργοδότη όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή παροχή της εργασίας τους και τη διασφάλιση της υγείας και της ακεραιότητάς τους.

Προς το σκοπό αυτό, οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά και εν γένει προσήκοντα μέτρα για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (λ.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών, εάν κατά τη διάρκειά τους οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε κίνδυνο).

Εάν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού.

Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Euroleague: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ λόγω της κακοκαιρίας – Πότε θα γίνει ο αγώνας

Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: «Ήχησε» το 112 στην Αττική

Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή, λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία Byron χτυπάει άγρια τη Λακωνία – Βίντεο με διάσωση οικογένειας στη Σκάλα

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 05/12 λόγω της κακοκαιρίας «Byron»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr