Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται οι νέες ταυτότητες με μικροτσίπ – Πότε θα κυκλοφορήσουν

Έρχονται οι νέες ταυτότητες με μικροτσίπ – Πότε θα κυκλοφορήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΜΚΑ, Αστυνομία, Αστυνομική Ταυτότητα,

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας, καθώς δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.

Ωστόσο, το κόστος τους θεωρείται μεγάλο και όπως όλα δείχνουν, το κράτος είναι εκείνο που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους κατασκευής τους, ώστε η επιβάρυνση που αφορά στους πολίτες, ως προς τα επίπεδα των παραβόλων να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κηφισιά: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ

Αττική: Συμμορία διακινούσε ναρκωτικά ακόμα και μέσα σε σχολεία – Συνελήφθησαν 12 άτομα

Πειραιάς: Κορυφώθηκε η πανελλαδική εκστρατεία για την Οδική Ασφάλεια – «Η πρόληψη σώζει ζωές»

Διαμαντής Καραναστάσης: Θετικός σε αλκοτέστ ο πρώην βουλευτής – Του επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος

Λευκάδα: 50χρονος κατάπιε «μπαλάκι» με 8 γραμμάρια ηρωίνης για να μη συλληφθεί και πνίγηκε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr