Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζουν πάλι οι αστυνομικές ταυτότητες – Πότε θα είναι έτοιμες

Αλλάζουν πάλι οι αστυνομικές ταυτότητες – Πότε θα είναι έτοιμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Ταυτότητα,

Αλλάζουν πάλι οι αστυνομικές ταυτότητες, οι οποίες θα πρέπει να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και χαρακτηριστικά, με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τις παλιές ταυτότητες με καινούργιες που οι προδιαγραφές ασφαλείας τους τις κάνει δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

Άλλωστε είναι σχετικά πρόσφατα τα περιστατικά σε διάφορα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τις πολύωρες ταλαιπωρίες των Ελλήνων ταξιδιωτών, ενώ και σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο τα Ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα, περνούν από πολλαπλούς ελέγχους. Μπορεί τα διαβατήρια της χώρας να θεωρούνται αρκετά ασφαλή και όχι εύκολο να πλαστογραφηθούν, δεν ισχύει το ίδιο με τα έγγραφα βάση των οποίων εκδίδονται τα διαβατήρια.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες μέρες να προκηρύξει διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, στον οποίο θα συμμετάσχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Οι νέες ταυτότητες θα είναι ίδιες – επιτέλους – με αυτές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και θα είναι φτιαγμένες από πλαστικό, με ενσωματωμένα βιομετρικά στοιχεία, ενώ θα απουσιάζει το δακτυλικό αποτύπωμα.

Αν και ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού, η έκδοση νέας ταυτότητας θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την ενσωμάτωση σε μια κάρτα/ταυτότητα, όλων των στοιχείων του πολίτη, έτσι ώστε η ταυτότητα να περιέχει τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά του στοιχεία επίσης, έτσι ώστε ο πολίτης να έχει πάνω του μια ταυτότητα που θα τον εξυπηρετεί σε κάθε δραστηριότητα του και συναλλαγή με το κράτος. Όμως τίποτα τέτοιο δεν έχει εννοηθεί πως θα συμβεί από την μεριά του υπουργείου, αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει συζητήσεις για την περιβόητη κάρτα του πολίτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει κάτι.

Το έργο αλλαγής ταυτοτήτων, προβλέπεται να κοστίσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι “αυτοχρηματοδοτούμενο”, αφού τα κόστος θα εισπραχθεί από τους πολίτες με την καταβολή παράβολου ύψους 8-10 ευρώ για την αντικατάσταση της παλιάς του ταυτότητας με καινούργια.

Υπολογίζεται πως οι πρώτες ταυτότητες θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπαστεργίου: Τέλος ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ – Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός

Ουδέποτε τηλεφώνησε οργισμένος ο αρχιεπίσκοπος στον Μητσοτάκη για τις ταυτότητες

Πρεμιέρα κάνουν τη Δευτέρα οι νέες ταυτότητες – Τα στοιχεία που περιλαμβάνουν

Νέες ταυτότητες: Τη Δευτέρα 25/9 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού – 10 ευρώ το κόστος έκδοσης

Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις ταυτότητες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr