ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν την Ελλάδα για την αναβάθμιση των F16 σε Viper

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν την Ελλάδα για την αναβάθμιση των F16 σε Viper
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα ανάβει το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των F16. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εγκρίνει την χορήγηση δανείου ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για την αναβάθμιση συνολικά 85 F16 σε κατηγορία VIPER, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Πολεμική μας αεροπορία αποκτά τρομακτικές δυνατότητες. Το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 1,1 δις αντί 1,5 που είχε προϋπολογιστεί, όμως η Ελλάδα θα δίνει περίπου 100 εκατ. κατ’ έτος.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ αυξάνεται ο προϋπολογισμός των χρηματοδοτήσεων ξένων χωρών κατά 460 εκατ. δολάρια, όσα είναι τα χρήματα που θα δοθούν ως χρηματοδότηση στην Ελλάδα, για αναβάθμιση των F16. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που γίνεται κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το 2021 η Ελλάδα θα αποκτήσει τα πρώτα 8 F16 Viper που θα της δώσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο Αιγαίο και κατά πολλούς ειδικούς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στα ίσια οποιαδήποτε απειλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φλόριντα: Συνελήφθη ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ – Είχε στην κατοχή του υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Νίκος Δένδιας: «Η διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, απαιτεί θυσίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Ο Ρούμπιο το ξεκαθάρισε: Δεν εγκαταλείπει την κυβέρνηση Τραμπ

Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr