Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βατερλώ στην Α΄ Λυκείου: Μετεξεταστέοι 4 στους 10 μαθητές

Βατερλώ στην Α΄ Λυκείου: Μετεξεταστέοι 4 στους 10 μαθητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξετάσεις Λυκείου, Τράπεζα Θεμάτων,

Σοκάρουν τα στοιχεία που αποτυπώνουν τα έως τώρα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, σε μια σειρά βασικών μαθημάτων, με τον αριθμό των μετεξεταστέων να ανέρχεται ακόμα και σε ποσοστό 40% σε αρκετές περιοχές.

Βαθμολογικό “βατερλώ” χαρακτηρίζει την εικόνα αυτή το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, υπενθυμίζοντας ότι για πρώτη φορά φέτος τα θέματα αλιεύθηκαν κατά 50% από τη Τράπεζα Θεμάτων.

Ωστόσο, επισημαίνει το δημοσίευμα, τα υψηλά ποσοστά μαθητών που θα κληθούν να εξεταστούν και πάλι τον Σεπτέμβρη οφείλονται πρωτίστως στο νέο τρόπο υπολογισμού του βαθμού προαγωγής που φέτος αυστηροποιήθηκε και δευτερευόντως λόγω της Τράπεζας Θεμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από αρκετά σχολεία, φαίνεται πως σε περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, τα Εξάρχεια, ο Βύρωνας, η Κυψέλη, τα Πατήσια, το Γαλάτσι κ.α. το 35 με 40% των παιδιών «κόπηκε» τουλάχιστον σε ένα από τα πέντε βασικά μαθήματα για τα οποία απαιτείται βαθμός (συνυπολογισμός γραπτού και προφορικού) τουλάχιστον 10.

Το ποσοστό των μετεξεταστέων εκτινάσσεται σε πολλές περιοχές όπως αναφέρουν καθηγητές στην εφημερίδα Έθνος, καθώς μέχρι πέρυσι για να προαχθεί ένας μαθητής από την Α΄στη Τάξη θα έπρεπε να έχει συγκεντρώσει μέσο όρο τουλάχιστον 9,5 ανεξάρτητα εάν είχε «κοπεί» σε κάποιο μάθημα.

Φέτος όμως το σύστημα προαγωγής έγινε πιο αυστηρό και οι μαθητές πρέπει να έχουν συγκεντρώσει σε κάθε ένα από τα 5 βασικά μαθήματα (Άλγεβρα, Γεωμετρία, Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία) τουλάχιστον 10. Λόγω του νέου συστήματος υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητών με μέσο όρο 15 και 16 που «κόβονται» σε ένα ή και περισσότερα μαθήματα για τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις για το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων

Ένωση Πληροφορικών: Ξεσκεπάζει τα ψέματα της ΝΔ περί χτυπήματος χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων

Τσαπανίδου: Η Τράπεζα Θεμάτων καταρρέει για δεύτερη μέρα και για τον κ. Σκέρτσο φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τη ΝΔ

«Σουρωτήρι» το ψηφιακό κράτος – Κατέρρευσε για 2η φορά η Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις

«Επιτελικό» φιάσκο στις προαγωγικές εξετάσεις: Κατάρρευση Τράπεζας Θεμάτων – Πότε θα δώσουν οι μαθητές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr